חג השבועות קרב ובא, קבלו שלושה מתכוני יוגורט היישר ממפגש מזרע (קיבוץ מזרע)
מתכונים קלים ומהירים שיעשו לכם את החג
(בתמונה: השף אדוארד בורסק):
רוטב יוגורט בעשבי תיבול
מתאים בעיקר לבשרים שיוצאים מהגריל (כבש \ עוף) ולסלטים
המצרכים:
300 גר' יוגורט. 3
בצלי שאלוט.
שן שום כתושה.
שמיר \ פטרוזיליה \ בזיליקום – חבילה (50 גר').
שלוש כפות מיץ לימון.
שלוש כפות שמן זית.
מלח \ פלפל \ סוכר – לפי הטעם.
אופן ההכנה:
לערבב הכל ולהגיש.
ביצים חלוטות עם יוגורט
המצרכים:
2 שיני שום.
קורט מלח.
300 גר' יוגורט.
3 כפות חומץ.
4 ביצים.
2 כפיות חמאה (30 גר').
כפית פפריקה.
אופן ההכנה:
כותשים את השום והמלח, מוסיפים אל היוגורט ובוחשים, מניחים בכלי הגשה.
מכניסים לסיר עם מי מלח את החומץ ומרתיחים, חולטים את הביצים למשך שלוש דקות, מוציאים אותם ושמים על היוגורט, ממיסים חמאה עם הפפריקה, יוצקים על הביצים ומגישים.
משקה יוגורט – הירן (טורקי)
המצרכים:
5 כוסות יוגורט.
2.5 כוסות מי קרח.
כפית מלח.
אופן ההכנה:
מוסיפים את המים ליוגורט ומערבבים, מוסיפים את המלח.
מדללים שוב לפי מידת הצורך ומגישים.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת