נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

כמו בסיפור בדמי ימיה של ש"י עגנון, בו גיבורת הסיפור מתחתנת עם אהוב ליבה של אימה המנוחה, על שום שהיא רוצה ליישר את ההדורים עם האהוב הזנוח ולהביא צדק שלא נעשה ולהחזיר אהבה ליושנה.
כך אבי (שהוא גסטרונום, ידען ואוהב מושבע של אוכל) שלח ודחף אותי ללימודי מקצוע המטבח בבית הספר Institut Paul Bocuse בצרפת (הנחשב לאחד מחמשת בתי הספר הטובים בעולם).
הרבה בזכותו ואולי משום שהוא לא זכה להגיע לכך בעצמו (על אף אהבתו הגדולה לתחום).

אבל האמת חייבת להיאמר. לא קמים בוקר אחד ושולחים בן זקונים (יקר ככל שיהיה) ללימודים ארוכים ויקרים, סתם מתוך קפריזה אישית. יש הרבה חינוך לתרבות-אוכל שכל אחד מאיתנו מקבל בבית. וכנראה שאני קיבלתי את החינוך הזה בטונות של אינפוזיה תמידית. אני זוכר למשל שכבר בכיתה ח' ידעתי שאני הולך להיות שף. להתמחות בתחום המטבח. היועצת הפדגוגית של ביה"ס יצאה מדעתה: "אני משתגעת איך זה שילד כ"כ צעיר-כבר יודע מה הוא רוצה לעשות בחיים". אמרה להוריי.

על בוקוז, שמעתי עוד בזמן שירותי הצבאי. לא נותר לי אלא לקנא, לחלום ולפנטז.
לאט לאט, שמעתי את הוריי אומרים שהם רוצים לעזור לי לעשות את הקפיצה הזו. חלק מהמשפטים המובילים ששמעתי בבית היו "קודם תלמד בארץ...תעבור התלמדות כמו שצריך, במקום טוב...תעבוד קצת...תראה רצינות...תקבל ניסיון... תשתפשף"

החלום החל לרקום עור וגידים בתחילת 1997 שנה בה נסעתי לבדוק עדיפויות שונות באירופה ללימודי מטבח. אירופה עברה גל קור, ובליון עוד נותרו שיירים של סופת שלג עזה. האוטובוס הוריד אותי בתחנה רחוקה. הלכתי ברגל שעה ארוכה. הסביבה קפואה עם ערימות שלג מסביב אבל השמש הפציעה בפניי, כמין סימן לבאות. נכנסתי למתחם ביה"ס ולעיניי אני רואה את הטירה המרהיבה ושלג צח מכסה את כל המדשאה שמובילה אליה. מי שיעמוד במראה כזה ולא בצבץ דמעה בעיניו-שיקום. מכאן והלאה הבנתי כי עתידי נקשר בבית ספר זה. דלת הזכוכית מבהיקה, ועל ידיות הדלתות סמל ביה"ס. נכנסים ופוסעים על שטיח אדום לאורכו של המסדרון המוביל לחדרי אירוח ולמטבח. התקרות גבוהות ביותר. האווירה נוצצת. בוהקת. הדקורציה הכללית צועקת עושר, הוד והדר. ויטרינות מלאות מזכרות ממסעדות "מכוכבות"-ידועות יותר וידועות פחות מקשטות את מסדרון הכניסה. אני מובל לחדר העישון שאח במרכזו. הכל מעוצב בטוב טעם. הגברת האחראית על ביקורי מקבלת את פני בחביבות תוך סיור והתרשמות כללית, מציגה בפניי את האמצעים השונים העומדים לרשות התלמיד בביה"ס.

מבחינה טכנית, לבית הספר שני מסלולים עיקריים ללימודים גבוהים: האחד של תחום המזון (שנתיים לימודים) והשני של המלונאות (שלוש שנות לימוד ותואר B.A). שני המסלולים נלמדים בשפה הצרפתית.
קמפוס ביה"ס נמצא באקולי (פרבר ליונזי שקט), ומתוחם במדשאות ירק-עד, עצים וצמחייה רבה ומורכב משלושה אלמנטים או בניינים עיקריים

הראשון הוא השאטו - המאכלס את האדמיניסטרציה וההנהלה, ספריה וחדרי אירוח וכמובן את המסעדה הגסטרונומית- סיזון-Saison (בה אנשי השירות והטבחים הם תלמידי ביה"ס) הפתוחה לקהל הרחב 4 ימים בשבוע. הבניין השני הוא הבניין החדש המאכלס את האמפיתיאטרון, את כיתות הלימוד המעשי (מטבחים בסגנונות בישול ובגדלים שונים) והכיתות. והחלק השלישי הוא מלון סופיטל - רויאל. הממוקם במרכז העיר ליון

שיטת הלימוד הנהוגה בבית הספר היא בצורת סבבים ורוטציה: לכל שנת לימודים שני מחזורים (אפריל ואוקטובר). התלמיד נכנס לחצי שנה של לימודים עיוניים במסגרת הכיתה (במבחר נושאי מסעדנות) ומעשיים במסגרת קבוצות (בשש עמדות שונות).
במקביל לתקופת הלימודים, ימצא לעצמו הסטודנט מיקום לסטאג', אליו יצא עם סיום מחזור הלימודים. בזמן שמחזור אחד נמצא בביה"ס, מחזור תלמידים אחר נמצא בסטאג'. עם סיום הסטאג' יחזור התלמיד לשישה חודשי לימוד נוספים במסגרת בית הספר. וחוזר חלילה.
לבית הספר צמודים מעונות סטודנטים המכילים כשמונים חדרים מאובזרים (חלקם זוגיים), חדר טלויזיה, מטבח עם חדר אוכל קטן ובר/פאב

קצת היסטוריה
במסגרת רצונה של ממשלת פרנסואה מיטראן ז"ל, לקדם את הידע, הניסיון ומוניטין רב השנים בתחום המטבח, הגסטרונומיה העילית והשירות, נוסד בשנת 1990 בליון, בית הספר שתחילה נקרא EACH או בצרפתית Ecole des Arts Culinaire et de l'Hotellerie de Lyon

ליון וחבל הרון הם האימא והאבא של המטבח הצרפתי המסורתי. הבירה ההיסטורית של הגסטרונומיה הצרפתית. הבחירה בליון, נעשתה מתוך אותו כבוד ומוניטין שהצרפתים מייחסים לאיזור. כמו גם דחיפתו של השף פול בוקוז (המשמש כיום כנשיא כבוד) לתת את שמו למקום. לאחר אי-אילו שינויים והתפתחויות, בית הספר נקנה ע"י רשת המלונות הצרפתית אקור. אז הוחלף לשמו הנוכחי Institute Paul BOCUSE. ביה"ס מאכלס כיום כ-300 תלמידים בשנה מכ-35 מדינות שונות.

על האווירה בבית הספר
כמי שחרט על דיגלו להיכלל כאחד מחמשת בתי הספר הטובים בעולם, Institut Paul Bocuse מספק מצד אחד את כל יסודות הלימוד החזקים והשורשיים למקצועות המטבח, השירות והמלונאות לתלמידיו. לעומת בתי ספר אחרים IPB אינו בית ספר של מתכונים. המטרה והעיקרון המנחים אותו הם נתינת ידע, ניסיון וכלים להתמודדות בעולם המקצועי של המחר. כך לדוגמא, מחזיק בית הספר מורה לארכיטקטורה. במטרה לתת לתלמיד רקע שיסייע לו לדעת מהם הדרישות וההדגשים אותם הוא צריך בזמן הקמת עסק הסעדתי בעתיד. מצד שני, כמי שחווה על בשרו את הלימודים המעשירים הללו, בית הספר הוא עבורי משפחה אחת גדולה, אמיצה ומעניינת של חברויות מכל העולם, הנותנת תחושה של גאווה, שייכות וחברות לאורך שנים. השם פול בוקוז מבחינתי הוא על כן, פותח דלתות בדיוק כמו שבוגרי קיימברג', הארווארד או ייל מתגאים במקום בו רכשו את השכלתם.

בארץ יש נציג לבית הספר שמעביר את המועמדים את מבחני הקבלה ושולח להם טפסי הרשמה
שמו ח. חשמונאי ומספר הטלפון שלו 04-8251769
למי שרוצה להרשם, אפשרי לקבל ולעשות את כל דרך ההרשמה גם דרך אתר האינטרנט של ביה"ס

אתר בית הספר:www.institutpaulbocuse.com


  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מסעדת לה סטורי – סיפור ירושלמי של טעמים
יוקר המחיה מרים ראש? קבלו מסעדות זולות וטובות
מסעדת 'מלכה וציפי' באשקלון: תל אביב הגיעה לפריפריה
בין ירושלים לטוסקנה: חוויה קולינרית במבשרת ציון
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר
ארוחת ערב במסעדת 206 דגים
206 גריל בר משביעה את פתח תקווה
הפנים החדשות של אדלה
רג'ינה מעירה את מתחם התחנה