נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email



חיסול עודפי הבצק, הקמח ופרורי הלחם-

רוצים להיפטר מהחמץ לפני פסח ?

אז האמת היא שלכולם (כמעט) יש במקפיא דפי מלווח ואו שאריות בצק עלים, מהמבצע האחרון בסופר. כל משטח כזה יכול להפוך מצע לפשטידה, או להיגרס בפי הסועדים כמעטפת למילוי.

המתכונים כל כך פשוטים שחבל על הזמן-

קחו למשל עלה עגול של מלווח וכלי שמתאים לפאי.
קצת שמן בקרקעית ומתיחת העלה עד לשוליים ויש לכם תחתית.
המילוי מתבסס על חצי ק"ג גבינה לבנה 5 אחוזים.
כוס קמח תופח.
ביצה אחת.
ושמנת חמוצה או דנונה או בטעם טבעי.
אגב, מוצרי החלב יכולים להיות שמישים לעניינינו עד עשרה ימים מהמועד האחרון לשימוש.
מערבבים לכדי עיסה חלקה ומחליטים על הטעם.
בכל מקרה כדאי לטגן חצי כוס בצל או כרשה בשמן עד להזהבה ולהוסיף לעיסה.
והטעמים:
לפשטידת בצל, נוסיף שקית אבקת מרק בצל , בצל ירוק ועירית קצוצה.
לפשטידת ברוקלי, נוסיף כוס עד כוסותיים של ברוקלי קצוץ ומאודה במי מלח לאחר שסונן ושקית אבקת מרק ברוקלי.
לפשטידת ירקות מגוונת, ניחשתם נכון - כוס עד כוסותיים של ירקות מאודים חתוכים שבושלו במי מלח וסוננו ושקית אבקת מרק ירקות.
וכן הלאה, תירס מופשר או מקופסא , בטטות ועוד כיד הדמיון הטובה.
ועכשיו לתכסית.
מפזרים מעל המילוי פרורי לחם ועליהם די צפוף חריצי חמאה או מרגרינה או שניהם, גודלו של חריץ כגודל שן שום. אחרי אפייה של כ- 40 דקות בחום בינוני, תצרפו מנת סלט ירוק לצלחת ותרוויחו גם בריאות.

אותה גברת בשינוי אדרת:
המילוי אותו המילוי ורק צורת ההגשה תהיה שונה אם תכניסו את המילוי למרכז העלה ותהדקו אותו קצה אל קצה או תשתמשו בבצק עלים.
את החלק העליון כדאי למרוח בחלמון ביצה מקושקש ולפזר קצת שומשום.
כך אפשר להניח במקביל מספר "רולדות" אחת ליד השנייה ובמגוון טעמים.

לאוהבי המתוק:
לעיסה - הגבינה, הקמח, הביצה והדנונה, נוסיף חצי כוס סוכר ופקק תמצית וניל. בשביל הגיוון והכיף ניתן להוסיף, החל מצימוקים או משמש מיובש חתוך (יש לחלוט במים פושרים ולגלגל בקמח כדי שלא יטבעו בקרקעית המילוי), או פרי טרי חתוך לקוביות כמו תפוחי עץ או אגסים ואפשר גם שלוש כפות ריבת פובידל.

ההצעה תקפה גם לפאי או ל"רולדה" במילוי של בשר טחון מתובל וערוך כמו לקציצות.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר