חיסול עודפי הבצק, הקמח ופרורי הלחם-
רוצים להיפטר מהחמץ לפני פסח ?
אז האמת היא שלכולם (כמעט) יש במקפיא דפי מלווח ואו שאריות בצק עלים, מהמבצע האחרון בסופר. כל משטח כזה יכול להפוך מצע לפשטידה, או להיגרס בפי הסועדים כמעטפת למילוי.
המתכונים כל כך פשוטים שחבל על הזמן-
קחו למשל עלה עגול של מלווח וכלי שמתאים לפאי.
קצת שמן בקרקעית ומתיחת העלה עד לשוליים ויש לכם תחתית.
המילוי מתבסס על חצי ק"ג גבינה לבנה 5 אחוזים.
כוס קמח תופח.
ביצה אחת.
ושמנת חמוצה או דנונה או בטעם טבעי.
אגב, מוצרי החלב יכולים להיות שמישים לעניינינו עד עשרה ימים מהמועד האחרון לשימוש.
מערבבים לכדי עיסה חלקה ומחליטים על הטעם.
בכל מקרה כדאי לטגן חצי כוס בצל או כרשה בשמן עד להזהבה ולהוסיף לעיסה.
והטעמים:
לפשטידת בצל, נוסיף שקית אבקת מרק בצל , בצל ירוק ועירית קצוצה.
לפשטידת ברוקלי, נוסיף כוס עד כוסותיים של ברוקלי קצוץ ומאודה במי מלח לאחר שסונן ושקית אבקת מרק ברוקלי.
לפשטידת ירקות מגוונת, ניחשתם נכון - כוס עד כוסותיים של ירקות מאודים חתוכים שבושלו במי מלח וסוננו ושקית אבקת מרק ירקות.
וכן הלאה, תירס מופשר או מקופסא , בטטות ועוד כיד הדמיון הטובה.
ועכשיו לתכסית.
מפזרים מעל המילוי פרורי לחם ועליהם די צפוף חריצי חמאה או מרגרינה או שניהם, גודלו של חריץ כגודל שן שום. אחרי אפייה של כ- 40 דקות בחום בינוני, תצרפו מנת סלט ירוק לצלחת ותרוויחו גם בריאות.
אותה גברת בשינוי אדרת:
המילוי אותו המילוי ורק צורת ההגשה תהיה שונה אם תכניסו את המילוי למרכז העלה ותהדקו אותו קצה אל קצה או תשתמשו בבצק עלים.
את החלק העליון כדאי למרוח בחלמון ביצה מקושקש ולפזר קצת שומשום.
כך אפשר להניח במקביל מספר "רולדות" אחת ליד השנייה ובמגוון טעמים.
לאוהבי המתוק:
לעיסה - הגבינה, הקמח, הביצה והדנונה, נוסיף חצי כוס סוכר ופקק תמצית וניל. בשביל הגיוון והכיף ניתן להוסיף, החל מצימוקים או משמש מיובש חתוך (יש לחלוט במים פושרים ולגלגל בקמח כדי שלא יטבעו בקרקעית המילוי), או פרי טרי חתוך לקוביות כמו תפוחי עץ או אגסים ואפשר גם שלוש כפות ריבת פובידל.
ההצעה תקפה גם לפאי או ל"רולדה" במילוי של בשר טחון מתובל וערוך כמו לקציצות.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת