נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אפילו שאנחנו כמעט יודעים הכול, יש שאלות שרק שפים מקצועיים יכולים לענות עליהן. אז שאלתי את אלין דמארי (מקייטרינג "דליס") והיא הסכימה לנדב טיפים נחמדים מנסיונה.

מה עושים עם שאריות חלמונים?

הקצפתם חלבונים? הכנתם נשיקות או תחתית למרנג?
אם אין לכם שימוש מיידי בחלמונים שנשארו, אפשר לנצלם בהזדמנות אחרת.
מה עושים? פשוט וקל:
הניחו את החלמונים בשקית ניילון קטנה ונקייה, כזאת של סנדוויצ'ים, פזרו עליהם כפית סוכר והכניסו למקפיא. כשתזדקקו להם, הוציאו מהפריזר והפשירו על השיש. מפשיר בצ'יק.

מה לעשות כדי שעוגת הגבינה תזקוף קומה?

המלצה ראשונה - לא לאפות את העוגה בטורבו. למה?
כי העוגה עולה קוממיות במהירות, נחרכת בקלות ומאבדת גובה.
על מנת שהעוגה תהיה אוורירית מניחים את התבנית עם העוגה בתוך תבנית גדולה יותר עם מים.
לעוגות גבינה יש נטייה לפרוץ גבולות . כדי לעצור את הסחף, צרו חומה תומכת בגובה 3 -4 ס"מ מסביב לדפנות התבנית עם נייר אלומיניום ( נייר כסף).
שלב האפייה הסתיים בשעה טובה? נא להתאפק ולהשאיר את העוגה בתנור הכבוי לעוד חצי שעה, אפשר עם דלת מעט פתוחה.

רוצים לגוון את טעם העוף בתנור?

התלהבתם?
קניתם חמאת בוטנים ואף אחד לא אוכל את זה.
לא נורא. אני משתפת אתכם במתכון סודי לעוף בחמאת בוטנים.

החומרים: כמספר הסועדים - כרעיים ושוקיים של עוף צעיר, 3 כפות שמן סויה, כמה שיני שום כתושות, כפית ג'ינג'ר טרי מגורד, 5 כפות חמאת בוטנים, 3 כפות דבש, 1/2 כוס יין אדום, 3 כפות רוטב סויה, קצת מלח- פלפל שחור גרוס.

הכנה: מחממים שמן במחבת, מטגנים את העוף עם השום על אש קטנה עד שמזהיב ומוסיפים את שאר החומרים. הופכים מצד לצד ויוצקים כוס מים. כשהרוטב רותח מעבירים את הכבודה לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות. זמן הכנה משוער כשעה ורבע עד שעה וחצי.


  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר