אפילו שאנחנו כמעט יודעים הכול, יש שאלות שרק שפים מקצועיים יכולים לענות עליהן. אז שאלתי את אלין דמארי (מקייטרינג "דליס") והיא הסכימה לנדב טיפים נחמדים מנסיונה.
מה עושים עם שאריות חלמונים?
הקצפתם חלבונים? הכנתם נשיקות או תחתית למרנג?
אם אין לכם שימוש מיידי בחלמונים שנשארו, אפשר לנצלם בהזדמנות אחרת.
מה עושים? פשוט וקל:
הניחו את החלמונים בשקית ניילון קטנה ונקייה, כזאת של סנדוויצ'ים, פזרו עליהם כפית סוכר והכניסו למקפיא. כשתזדקקו להם, הוציאו מהפריזר והפשירו על השיש. מפשיר בצ'יק.
מה לעשות כדי שעוגת הגבינה תזקוף קומה?
המלצה ראשונה - לא לאפות את העוגה בטורבו. למה?
כי העוגה עולה קוממיות במהירות, נחרכת בקלות ומאבדת גובה.
על מנת שהעוגה תהיה אוורירית מניחים את התבנית עם העוגה בתוך תבנית גדולה יותר עם מים.
לעוגות גבינה יש נטייה לפרוץ גבולות . כדי לעצור את הסחף, צרו חומה תומכת בגובה 3 -4 ס"מ מסביב לדפנות התבנית עם נייר אלומיניום ( נייר כסף).
שלב האפייה הסתיים בשעה טובה? נא להתאפק ולהשאיר את העוגה בתנור הכבוי לעוד חצי שעה, אפשר עם דלת מעט פתוחה.
רוצים לגוון את טעם העוף בתנור?
התלהבתם?
קניתם חמאת בוטנים ואף אחד לא אוכל את זה.
לא נורא. אני משתפת אתכם במתכון סודי לעוף בחמאת בוטנים.
החומרים: כמספר הסועדים - כרעיים ושוקיים של עוף צעיר, 3 כפות שמן סויה, כמה שיני שום כתושות, כפית ג'ינג'ר טרי מגורד, 5 כפות חמאת בוטנים, 3 כפות דבש, 1/2 כוס יין אדום, 3 כפות רוטב סויה, קצת מלח- פלפל שחור גרוס.
הכנה: מחממים שמן במחבת, מטגנים את העוף עם השום על אש קטנה עד שמזהיב ומוסיפים את שאר החומרים. הופכים מצד לצד ויוצקים כוס מים. כשהרוטב רותח מעבירים את הכבודה לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות. זמן הכנה משוער כשעה ורבע עד שעה וחצי.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת