נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
בוטיק- חנות קטנה בצרפתית המתמחה בשיווק לקהלים נבחרים.
יקב בוטיק- יקב קטן המייצר מספר מועט של בקבוקים בשנה עם מגע אישי.
מבחינת כמות בקבוקים לשנה, אין ממש הגדרה, ישנם יקבים המייצרים מאות בודדות של בקבוקים
לשנה ומגדירים עצמם כ"מיני בוטיק" לעומתם יקבים אחרים המייצרים מעל 150 אלף בקבוקים בשנה
ונשארים עם השם "יקב בוטיק" בכדי להדגיש את עניין המגע האישי אותו עובר כל בקבוק ביקב.

בארץ קיימים יקבי בוטיק עוד משנות ה-50, עד שנות ה-90 היו בארץ בסך הכל ארבעה יקבים כאלה
שהיו מוכרים את תוצרתם לקהל מצומצם של חובבי יין, מעבר לתוצרת משמשים יקבי הבוטיק כאתרי תיירות ומרכזי לימוד והפצה של תרבות היין.

משנות ה-90 גדל מספר יקבי הבוטיק בארץ והם מונים היום מעל ל-100 יקבים.
הם מייצרים את היינות כמעט אך ורק מהזנים המשובחים ביותר, ומנסים להכניס זנים חדשים למקומות שונים ברחבי הארץ, בכדי ליצור שוני בין היינות ולהגדיל את הגיוון.

הפעם החלטנו להתמקד ב-7 יקבי בוטיק בעלי היקף ייצור (משותף) של 150,000 בקבוקים בשנה.

יקב אלכסנדר:
קיים כבר עשר שנים, קרוי על שם אביו של היינן והבעלים יורם שלום.
אלכסנדר שלום ז''ל נהג לייצר במשך שנים יין לצריכה עצמית.
יורם למד את הבסיס מאביו ואת השאר למד לבדו, את היקב העתיק למושב בית יצחק שבשרון, שם מתבצע תהליך יצירת היין.
הכרמים נטועים בכרם בן זמרה- פלטו דלתון ובכפר שמאי בגליל העליון.
בשנת 2002 זכו יינות היקב במקומות השני והשלישי בתחרויות שנערכו בארץ.
בשנת 2004 זכו יינות היקב במקום השלישי בתחרות "אשכול הזהב".
בשנת 2003 ייצר היקב אלכסנדר 18 אלף בקבוקים.

יקב גוסטבו אנד ג'ו:
מהוותיקים ביקבי הבוטיק הישראלים. היינן והבעלים גדעון (גוסטב) בוינג'ו, הוא נצר למשפחת ייננים ממרכז אירופה. את יקב גוסטבו אנד ג'ו ייסד לפני עשר שנים בגליל, בכפר ורדים.
המדיניות של בוינג'ו היא לייצר יין איכותי ללא פשרות בכמויות קטנות ולגדול בצעדים קטנים.
היקב מייצר רק קברנה סובניון (על פי רוב בשתי רמות), מענבים המגיעים מרמת הגולן ולעיתים מצפון הגליל, תמיד יבצרו ביד בצורה מבוקרת.
להנאתו מייצר גדעון בוינג'ו גם גראפה מקברנה סובניון בשיטות איטלקיות מסורתיות.

יקב גלאי:
את יקב הבוטיק המשפחתי שלו הקים אסף גלאי בנגב הצפון- מערבי בכדי להוסיף עוד קורטוב ועניין של מגוון איזורים, יינות וטעמים. בשנת 1996 עשו אסף וזוגתו סיגלית את הצעד הראשון, רכשו 60 דונם במושב ניר- עקיבא ונטעו כרם בן 10 דונם בחלקה הצמודה לביתם.
בשנת 2002 הוקם היקב המייצר יינות אדומים בלבד, מענבי קברנה סובניון ומרלו וכן יינות נוספים בשילוב זנים כקברנה פרנק ושיראז. החל משנת 2004 מייצר היקב גם יין קינוח בסגנון "פורט".
יינות הכרם (ESTATE WINE) מופקים אך ורק מענבים הגדלים בכרם שבבעלות היקב הסמוך לו.
היקב מפיק בשיטות מסורתיות כמה אלפי בקבוקים בשנה, במגוון הסוגים, בעבודה עצמאית.

יקב ויתקין:
את היקב הקימו בני הזוג בלוגולובסקי שרונה ודורון, אחרי שנים של פלירטוט עם יין, למימוש החלום נרתם אחיה של שרונה, אסף פז בעל תואר שני בייננות מבורדו.
את היקב הקימו ברפת הישנה השייכת למשפחתו של דורון בכפר ויתקין, היא שופצה וצוידה במיטב הציוד המודרני והחלה לפעול כיקב ניסיוני הניזון מזנים מיוחדים שטרם מומשו בארץ.
דגש מיוחד הושם על יינות לבנים, את הענבים קולט היקב מכרמים הנטועים בכל איזורי הגידול הטובים בארץ.

יקב סוסון ים:
את היקב הקים בשנת 1999 זאב דוניה כסטארט אפ של שלוש חביות, שזכו לביקורות אוהדות.
בשנת 2000 הגיע לארץ חומר ריבוי חדש לגפני זינפנדל, הזן האהוב על דוניה והוא מיהר להזמין 1500 שתילים שנשתלו לאחר חיפושים קדחניים במושב בר גיורא שבהרי ירושלים.
מעבר לשתילי הזינפנדל שתל דוניה עוד 1500 גפני סירה. שאיפתו של דוניה היא לייצר יינות אחרים, חמים, חושניים, ידידותיים, מענגים ויחד עם זאת מורכבים ואינטילגנטיים.

יקב צ'ילאג:
את היקב הקימה בשנת 1999 אורנה צ'ילאג, ייננית שרכשה את תוארה באונ' מילאנו היוקרתית והשתלמה ביקבי אנטינורי שבאיטליה.
מטרתה לשלב את הידע והסגנון שרכשה באיטליה עם הטרואר והענבים הישראלים.
צ'ילאג שאף קיבלה באיטליה תואר אבירות "Castellana De Soave " על הישגיה בתחום היין, חרטה על דיגלה את הגברת המודעות של נשים ליין.
ביקב מייצרת צ'ילאג יינות מענבי מרלו וקברנה סוביניון, הנבצרים ידנית בחלקות נבחרות בעלות נטיעות צפופות ויבולים נמוכים.

יקב רמים:
הוקם במושב השחר על ידי בן המושב ד''ר ניצן אליהו, היינן ובעל הכרם.
החל משנת 2003 יינות היקב כשרים.
בתחילה ייצר היקב יינות לצריכה פרטית מענבי כפר יובל המשובחים, כשהחליט להפוך את היקב למסחרי
התמקד בעיקר ביינות כ: קברנה סובניון, מרלו, שרדונה ועוד, וכן יינות קינוח ממשפחת יינות הקרח, המיוצרים בשיטה ייחודית בפטנט שהמציא ד''ר אליהו.
ייצור היינות נעשה בשילוב טכנולוגיות מתקדמות לצד תהליכים מסורתיים.
את הענבים בוצרים ברכס רמים שבקצה אצבע הגליל, וכן בכרם שבמושב שחר.

היקבים המתוארים בכתבה משווקים על ידי חברת הכרם שהיא יבואנית היין הגדולה בישראל.
בלקיחת חומרים לכתבה עזרו:
חברת שלמור תקשורת בע"מ.
אתר ויקיפדיה- האינציקלופדיה החופשית www.wikipedia.org


  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר