כל סלט הוא סל בריאות ובמיוחד אם הירקות לאו דווקא חתוכים "קטן קטן". וזאת למה?
כי ככל ששטח הפנים (פ' דגושה ובקמץ) של הירק החתוך גדול יותר נשארים יותר ויטמינים (פחות חמצון). לכן כדאי לאכול ירקות שלמים ובקליפתם.
אבל... אם החלטתם על סלט בקערה אז כדאי שיהיה לו רוטב. הדבר הזה עושה את כל הטעם ואפשר לשמור במקרר בצנצנת לכל מקרה.
רוטב החרדל של נועה:
רוטב החרדל של נועה מאומץ אצלנו מזמן והוא מתאים לירוקים כמו חסה ועלי בייבי למיניהם, אפשר לגרד גם 2 גזרים בשביל שמחת הצבע והנוכחים.
על הכמות שתצטרכו אתם מחליטים בעצמכם ועכשיו בהתייחס לכך, צקו לצנצנת 2/3 שמן חמניות ו- 1/3 מיץ לימון. הוסיפו כפית סוכר קצת מלח וקצת פלפל שחור גרוס, 2 כפיות חרדל גרגרים ו- 3-4 שיני שום כתושות. לבלילה הוסיפו כף של עלים מיובשים ("פיין הרבס" או "מיקס הרבס") לנער ולצקת על הסלט או לשמור. על הרוטב נוסיף חופן נדיבה של אגוזי פקאן מסוכרים או מלוחים מהפיצוצייה הקרובה למקום מגוריכם או שנטגן במחבת עם קצת שמן חמניות בתוספת מלח או סוכר.
רוטב השום של טלילה:
את רוטב השום של טלילה אני מייחצנת בכל הזדמנות והוא מתאים לסלט ירוק עם בטטה חתוכה לקוביות (לא מבושל, כן אחותי, בלי ויכוח - היא סופחת טעם מצוינות).
וגם לבשר פרוס הודו או בקר, חם או קר בתנאי שהמטבח שלכם לא כשר.
400 גרם חמאה מלוחה על האש בחום נמוך עד שלב הבעבוע שבו מוסיפים 750 גרם שום כתוש ביד או קנוי קפוא. בוחשים על האש כ- 10 דקות ומוסיפים 75 מ"ל יין לבן יבש לעוד 5 קטנות. אפשר לשמור או לצקת שעה קודם ולכסות בניילון נצמד.
הרוטב של תמי:
עם הרוטב של תמי אני משפיטה גם את המתנגדים להתנתקות וגם את תומכיה.
ראשית חותכים ירוקים, כולל גבעולי סלרי צעיר, חסות ובייביס, כוס תותים במצב טוב (יש להם כושר ספיגה מעולה) ועכשיו השוס המתקתק הכובש. 3 שיני שום רצוי טרי וכתוש, 3 כפות שמן זית ו- 3 כפות שמן קנולה או חמניות, 2 כפות סילאן (דבש תמרים נוזלי של קיבוץ כינרת) , או דבש ממכוורת, 1/2 כפית מלח ו1/4 כפית פלפל שחור גרוס, מוסיפים 3 כפות של חומץ בן יין לבן או אדום ומערבבים.
יוצקים על הסלט חצי שעה לפני שהולכים לטרוף או שומרים במקרר.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת