פירות יבשים נוחים לאחסון וחיי המדף שלהם ארוכים- מחודשיים ועד שנתיים.
הם נפלאים לנישנוש כחטיפים, כתוסף או כמרכיב עיקרי בבישול ואפייה וכמובן בקומפוט, הלא הוא הלפתן הביתי. אפשר לשמר כמעט כל פרי, החל מאקזוטיים מהמזרח הרחוק, פירות וקליפות הדר וגם פירות מן המטע בקיבוץ.
רוצים להפתיע בקלילות? קדימה למטבח.
תמרים ממולאים
חומרים:
20 תמרים לחים, עדיף בתפזורת מאשר בשקית.
20 אגוזי פקאן קלופים מסוכרים או מלוחים.
גבינת שמנת בטעם טבעי החל מ- 5 אחוזים.
כמה עלי נענע טריים חתוכים לרצועות.
מה לעשות?
חוצים באמצע לאורך התמר עם סכין ומוציאים את הגלעין.
ממלאים את החלל בגבינה ושותלים רצועה או שתיים של נענע, נועצים את הפקאן השלם. מניחים במסדר המפקד על צלחת הגשה ולא נוגעים עד שהאורחים מגיעים.
עוגת פירות יבשים (מומלץ להכין לפחות פי שלוש מהכמות המוצעת).
חומרים לתבנית מוארכת ( אינגליש-קייק ):
7 כפות קמח תופח.
5 כפות סוכר חום או לבן.
3 ביצים.
1 כפית שטוחה קינמון.
קורט ציפורן.
500 גרם תערובת פירות יבשים חתוכים קטן - קטן ללא גלעינים ועוקצים למיניהם (רצויים בהחלט: תמרים, צימוקים, תאנים, משמשים, שזיפים, אננס, תפוחי עץ, את השקדים הטריים והאגוזים אפשר לקצוץ בבלנדר, לאוהבי הג'ינג'ר- אפשר לגרד חצי כפית בפומפייה, לא מותק - חרובים לא מתאים כאן).
מחממים תנור ל-180 מעלות ומנפים את החומרים היבשים לקערה,
מערבבים ומוסיפים את הביצים ואת תערובת הפירות היבשים.
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת במרגרינה ללא מלח ואופים כ- 20 דקות.
העוגה מוכנה כשנועצים קיסם עץ של שיפודים במרכז והוא יוצא יבש.
מצננים ומשחררים את העוגה מהתבנית בעזרת סכין.
פורסים את העוגה דק- דק - פרוסות שלמות או בכל צורה גיאומטרית העולה על דעתכם ומכניסים שוב לתנור לעוד 5-10 דקות (לייבוש) בחום נמוך- 100 מעלות.
מאחסנים בקופסת פלסטיק סגורה ויש לכם מעדן של כיף עם תה- קפה.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת