נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
שאלת הצום היא מאוד אישית, כל אחד נוהג כרצונו – וכך צריך שיהיה. יש כאלה המתמקמים ליומיים בבית הכנסת שומעים רכילות של שנה ועסוקים בחשבון נפש, יש כאלה שישנים כאילו אין מחר ואחרים רואים סרטים ברצף, מסיימים פרויקטים קטנים בבית או סתם נפגשים אצל חברים שגרים במרחק הליכה כדי לחנוך את סיר החמין של השנה החדשה.

אני לא צמה – ניסיתי פעם אחת והחלטתי שזה לא בריא ובטח לא מרזה אז אני קוראת. לא ספרות יפה או מתורגמת אלא ספרי בישול. אני קמה בבוקר, עורמת ברכות את כל הממצאים הקולינארים של השנה האחרונה, ספרים, חוברות, גזירי עיתונים, פתקאות של מתכונים שטעמתי וכמובן הספרים החדשים, סורקת אותם, בוחנת מתכונים ומתכננת ארוחות. העיסוק הזה אינו מומלץ לבעלי קיבה רגישה או אדיקות אמיתית במצוות היום הזה, אבל יש משהו בשקט הכללי שנכפה עלינו, במנוחתו של הטלפון ובשביתה הכללית בטלוויזיה שמשרים עלי את המוזה.

אם החלטתם לצום אז תקפידו לשתות הרבה לפני כניסת הצום, בעיקר מים כי מתוק וגזים (אפילו דיאט) מאוד מצמיאים. איכלו אוכל לא מתובל מידי, מתוק מידי וחלילה לא מלוח וכהתחשבות בשכנים שיתמידו, תדאגו שיהיה לכם אוכל שלא דורש חימום ובישול לצהרי היום השני. גמר חתימה טובה.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
ברזיל בגמר
ברזיל בגמר
אירוע היסטורי
אירוע היסטורי
סמטת מזארין, פינת משכית
לא על הנוף לבדו
עשה עלייה
שתזכה לחיי מדף ארוכים
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר