נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
בהרבה מקרים עומדים מול שוקת שבורה כאשר צריך לבחור מחבת. בכל מטבח מצויות המחבתות הפשוטות שלפעמים מנסים לשדרג אותן לשימושים לא נכונים והתוצאות לא תמיד מושלמות. קיימים סוגים שונים של מחבתות לשימושים שונים- ננסה לעשות רגע סדר בשלושת הסוגים השווים והעיקריים:

מחבתות נחושת- מלכות המחבתות, ולא בכדי. מדובר במחבתות איכותיות מאוד,בעלות נוכחות, משקל ומחיר כבד מנשוא. הנחושת נחשבת למוליכת החום המובילה בין כל המתכות. המחבת (וגם כל שאר הסירים והקלחות) מתחממים מהר מאוד ועוזרים בתהליך יצירת הקרמליזציה (השחמה פריכה) של מנות בשר, עוף ודגים.
יתרון נוסף הוא שהידית עשויה מתכת ומאובטחת אל המחבת במסמרות ברזל- מה שהופך אותה חסינת חום ומאפשר להכניס את המחבת לתנור, להמשך בישול. חסרונה הוא במחירה הגבוה (אפילו מאוד), ובצורך המתיש לתחזוקתה שכוללת בעיקר הברקה אינסופית למראה נוצץ.

מחבתות ברזל- במחבתות כבדות מאוד שמשקלן מעיד על איכותן והן מתאימות בעיקר למנות בשר שצריך "לאטום" או "לסגור" בחום מאוד גבוה. הברזל מוליך ואוגר חום בצורה יוצאת מן הכלל , מה שצולה באופן מושם נתחים, סטייקים וכל מוצר שרוצים פריך. יתרון נוסף הוא שכל המחבת בנויה כיחידה אחת, בדומה למחבת הנחושת וגם אותה ניתן להכניס לתנור.
תחזוקת המחבת מתחלקת לשתיים- מחבתות הברזל השחורות (שמחירן יחסית זול) דורשות שימון לפני ואחרי השימוש, למניעת החלדה, המחבתות המצופות (באמייל) אינן דורשות שימון, אך מחירן גבוה מאוד.

מחבתות יציקת אלומיניום- אילו הזן החדש של מחבתות היציקה. מדובר ביציקת אלומיניום עבה, לא כבדה מאוד, שתהליך היצור שלה מחזק את המתכת מאוד. המחבתות האלה מצופות בשכבת טפלון כפולה או משולשת (לא להתפשר על פחות), שצריך להגן עליה ע"י שימוש בכלי ערבוב מעץ או פלסטיק, ומתאימה לטיגונים קצרים, של ירקות, בשר, ביצים ודגים, וגם בגלל המבנה דמוי הווק של חלק מהמחבתות, הן נוחות מאוד גם להקפצה.
יתרונן הוא במשקלן הקל ומחירן הממוצע וחסרונן הוא בשכבת הציפוי הרגישה לשריטות וקילופים בטיפול לא נכון.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של אורן גירון

פורס הטורטים
פאגו פאגו באילת
צמחי תבלין
לה סנטרל ברוטשילד
אמנות הבישול עם ג'ולייה צ'יילד
עסקית ב-KIZO
אוכל בתערוכה
חותכן ג'וליאן <BR>
  (Julienne Cutter)
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר