נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
המטבח היווני:

לכבוד האולימפידה המתקיימת בימים אלו ממש באתונה שביוון, החלטנו להציג בפניכם כמה צדדים של המטבח היווני. מקווים שתיהנו!

המטבח היווני מושפע מהמיקום הגיאוגרפי של יוון - האיים היפהפיים האלה נמצאים להם באמצע הים התיכון. אופי הבישול היווני מושפע מאד מהמטבח האיטלקי והבלקני והוא עושה שימוש רב בחומרי גלם טבעיים ומקומיים מהאזור כגבינות כבשים, זיתים וירקות טריים.

ביוון משתמשים לרוב בכבשים ועזים ומעט מאד בבשר בבקר. אפשר למצוא גם הרבה מאד מנות דגים, למרות שהיום רוב הדגים מיובאים שכן הים התיכון כבר אינו עשיר בדגה כשהיה. גם שמן הזית, המופק מעצי הזית הרבים שבאזור מוסיפים לטעם המאפיין של אוכל יווני.

מאכלים רבים עושים שימוש בבצק פילו וניתן למצוא אותו ממולא בשפע של טעמים. האוכל היווני אינו מזוהה עם יותר מידי עידון ולרוב תמצאו שם מנות מאד נדיבות ועשירות בטעמים. באופן מסורתי, מנות יווניות מוגשות חמימות ולא חמות ממש משום שאכילת אוכל חם מאד, נחשבת שם כלא בריאה, וכנראה גם בשל מזג האוויר החם מאד (מזכיר לכם משהו?).

מנות פתיחה יווניות אופייניות:
צזיקי – יוגורט עם מלפפון ושום
ספאנאקופיטה – מאפה תרד בבצק פילו
טירופיטה – מאפה גבינה בבצק פילו
דולמדס – עלי גפן ממולאים

מנות עיקריות יווניות אופייניות:
מוסקה – מאפה חצילים ובשר
קלפטיקו – כבש אפוי באיטיות
סופלקי – בשר וירקות על שיפודים

קינוחים יווניים אופייניים:
באקלאווה
יוגורט ודבש
גאלאקטובורקו – קרם שמנת בין שכבות עלי פילו

משקאות יווניים אופייניים:
אוזו – ליקר אניס
צטאקסה – ברנדי
רטסינה – יין לבן צעיר



פנינו אל יונה, ממסעדת אולימפוס הותיקה שברחוב קרליבך בתל אביב, כדי לקבל טיפים ומתכונים מהמטבח היווני:

ראשית שמענו ש"סופלקי" זה בסך הכל שישליק או שיפודים, רק שהיוונים אוכלים את זה עם בשר חזיר ועם טיפה יוגורט. קיבלנו גם שני מתכונים, שהכמויות בהם מוגדרות ברובן על פי הרגש, ככה זה ביוון. מקווים שתצליחו "להרגיש" נכון...

צזיקי
חשוב לדעת שהיוגורט כאן בישראל לא מתאים להכנה של צזיקי יווני אמיתי, כי הוא נוזלי מידי. אבל יש פיתרון בדמות תהליך האורך לילה שלם: שמים במקרר את היוגורט בתוך בד ומאפשרים לו להגיר את הנוזלים מעל קערה לאורך לילה שלם. למחרת לוקחים ראש של שום, קוצצים דק דק, מוסיפים שמיר קצוץ דק, מלפפונים חתוכים קטן, מעט מלח, מערבבים ונהנים.

במיה
לשטוף טוב את הבמיה ולסנן. אם משתמשים בבמיה חתוכה, היא מגיעה חתוכה. אם לא, אז לחתוך את הקצה (הפיטם). לשים מעט שמן במחבת ולטגן.
לקלף 1-2 ק"ג עגבניות, לחתוך לריבועים ולהוסיף אל הבמיה. להוסיף שני ראשי שום קצוצים קטן ומעט רסק עגבניות. להוסיף גם שתי כוסות מים, מעט סוכר ומלח. לבשל ולהביא לרתיחה. להעביר לאש קטנה. מומלץ להעביר לתנור בשלב זה, כשהסיר מכוסה. לבשל עוד כשלושת רבעי שעה.

יונה, מסעדת אולימפוס
קרליבך 7, תל אביב
טלפון: 03-5621658
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר