סכין טובה היא הכרחית במטבח. סכין, סיר ומקור של אש הם כל מה שטבח צריך למעשה...אבל הסכין הזו צריכה להיות חדשה. סכינים חדות הן בטוחות יותר לשימוש משום שמפעילים פחות לחץ כדי לחתוך דרך אוכל (ואם הצלחתם לחתוך את עצמכם, לפחות החתך יהיה נקי).
ניתן להשתמש בסכין שף כדי לחתוך ולקצוץ כמעט כל דבר. תשתמשו בסכין קילוף לכל השאר מלבד אולי לחם, הזקוקה לסכין משוננת.
אין צורך להוציא הרבה כסף ( למרות שבהחלט אפשר) כדי להשיג סכין טובה. חפשו כזאת שמרגישה נוחה לך. אם יש לכם ידיים קטנות, אולי תרצו סכין שף קטנה יותר, כזו של 20 ס"מ במקום זו הנורמלית שאורכה כ-30 ס"מ.
והנה כמה טיפים לגבי השחזת סכינים:
אתם לא באמת משחיזים את הסכין כשאתם מעבירים אותה הלוך וחזור על השטול (מוט פלדה) בזווית. כל מה שאת ם עושים הוא לישר את הקצה של הסכין אחרי שימוש ושחיקה יומיים. וודאו שאתם מושכים את הסכין את כל הדרך למטה עד לקצה הלהב ותשמעו פופ קטן בקצה של כל תנופה. תרצו להשתמש בשיטה הזו בין השחזות.
כדי להשחיז סכין באמת, יש לעבור איתה על גבי אבן השחזה או לקחת אותה למשחיז מקצועית. חנויות סכינים או לעיתים חנויות תפירה ובישול, מציעים את השירות הזה. בדקו את דפי זהב, תחת שירותי השחזה.
החזיקו יד אחת על להב הסכין כדי לייצב אותה בזווית מעל האבן ומשכו את הקצה מעל לאבן בתנועה רכה. משכו את הסכין ברכות, כשאתם מוודאים שאתם מעבירים גם את האינצ'ים האחרונים של הלהב מעל לאבן. עשו זאת כמה פעמים. אז סובבו את הסכין והשחיזו את הצד השני.
טיפ בטיחות: לעולם אל תשימו סכין בתוך מי סבון בכיור ותשאירו אותו שם. אם מישהו אחר מכניס את ידו למים ותופס בלהב הסכין, לא נעים...
טיפ נוסף: אחסנו סכינים כשהלהב שלהם פונה כלפי מטה, בתוך בלוק עץ שמיועד לכך, כדי למנוע את הקהות הקצוות שלהם.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת