כשזה מגיע לאוכל, ניו דלהי היא מקור אפשרויות בלתי מוגבל. כמובן שיש הרבה "סיכונים" באוכל עירוני. כך למשל אפשר ליפול על מנה של מה שהיה לפני כמה רגעים בודדים נחש רע וארסי וכעת נוקה והפך למעדן.
בנוסף קיימות בניו דלהי מסעדות הודיות שדורגו בציונים גבוהים מאוד, שהמחירים בהן לא תמיד מאפשרים לכל אחד לסעוד בהם את נפשו. יחד עם זאת, קיימות גם מסעדות לא יקרות בכלל אך קשות מאד למציאה ונדרש מסע ניווטים של ממש בעיר בכדי לאתר אותן.
יש הרבה מאד מסעדות בניו דלהי שהן לא הודיות לגמרי, אלא בעלות אופי מערבי יותר, עם הרבה תבלינים הודים ייחודיים למקום. מספר מלונות בעיר הזאת דורגו בשורה הראשונה בעולם מבחינת איכות ושירות, ובהם מתאפשר לאכול מהמטבח ההודי הקלאסי בהגשה נקייה, דבר שאינו מתקיים בהכרח מחוץ לבתי מלון אלו.
בשל היות ניו דלהי עיר בירה, מתרכזים בה כל סוגי האוכל מכל קצוות הודו, כאשר האיכות מותאמת יותר לסטנדרטים המערביים, כלומר - האוכל מוגש בצורה אלגנטית יותר. בגלל ההשפעה המערבית המוצרים לבישול הם באיכות גבוהה מאד וההכנה שלהם מאפשרת להגיע לרמות גבוהות ומראה מלכותי, שמדגיש את מיוחדות כל הטעמים והריחות .
האוכל בניו דלהי מתובל יותר ולפעמים אפילו עשיר מדי במגוון התבלינים. לדוגמא: תוספת מוגזמת שכיחה באוכל באזור זה הוא פלפל הצ'ילי החריף מאד, שלא כל אדם יכול לעמוד בחריפותו. כמה תבלינים שמייחדים את ניו דלהי הנם הזעפרן, השום,הג'ינג'ר, הל ירוק ושחור, מנגו מיובש וחילבה טחון. תבלינים אלו יכולים לבוא כל אחד בנפרד באופן מאוד מודגש, או כקומבינציה של כולם כאשר כל אחד מהם קלוי בנפרד, נטחן בנפרד ולבסוף מאחדים אותם לפצצת ארומה מדהימה.
כמה מילים על הטנדורי, שהומצא בניו דלהי, כך מספרים, בין המאה ה-15 למאה ה-16. הטנדורי הוא תנור שמגיע לחום של כ -c9000 והוא שומר על חום כי הוא עשוי חימר דחוס ועבה מאד. יש בו אש שאינה גלויה על מנת להימנע ממגע ישיר עם הנאן (הלחם ההודי) או שיפודי העוף ((Chicken Tika. התנור מוזן כל הזמן הגחלים, ומפוח עשוי מעור של חיה כלשהי (בוודאי לא פרה כי היא קדושה) הממוקם תחתיו מספק חמצן לליבוי הלהבות. רק בשביל לקבל איזה שהוא מדד על רמת החום המצטברת בטנדורי: לחם נאפה בסביבות ה-30 שניות, שיפודי Tika שהם חתיכות מאד עבות מוכנות תוך 90 שניות לכל היותר. הטנדור - האיש שמיומן לעבוד עם התנור האכזרי הזה - מכניס את הלחם על גבי כרית בד כמו הבדויים לתוך הטנדורי ובעזרת שני מוטות מתכת הוא מוציא אותו החוצה במהירות הבזק.
האוכל בניו דלהי מעט שמן יותר מאשר בדרום היבשת, שם נמצאת גואה, ובמרבית המקרים הוא מעודן יותר בחריפותו. אף מלצר הודי או מישהו המכין אוכל ברחוב לא ייעלב אם תבקשו את האוכל יותר חריף, להיפך אפילו תקבלו ברכה טובה לדרך צלחה. באזור זה תוכלו למצוא דגים ופירות ים במגוון רחב יותר מאשר בכל חלק אחר של הודו בגלל הקרבה למערב שמאפשרת חדירת השפעות אירופאיות ובעיקר בריטיות וצרפתיות, המשתלבות בצורה מושלמת עם האוכל המסורתי.
המתכון שאתן כאן הוא פשוט להכנה והוא עשיר מאוד בטעמים:
סלט קטניות ונבטים עם יוגורט
המצרכים:
3 כוסות שעועית אדומה מבושלת מסוננות ומצוננת
3 כוסות שעועית לבנה מבושלת מסוננות ומצוננת
1 כוס עדשים ירוקות מבושלות מסוננות ומצוננות
1 כוס עדשים אדומות מבושלות מסוננות ומצוננות
1 חבילת נבטי שעועית
2 תפוחי אדמה מבושלים עם קליפה וחתוכים לקוביות קטנות
2 תפוחים ירוקים חמצמצים חתוכים לקוביות
1 בצל אדום קצוץ דק
3 כוסות פצפוצי אורז
לרוטב:
1/2 ליטר יוגורט שמן ומסונן קלות מהנוזלים (כחצי שעה במסננת דקה)
1 גביע שמנת חמוצה
1 צ'ילי אדום טרי חתוך לרצועות רוחב דקות
1 צ'ילי ירוק טרי חתוך לרצועות רוחב דקות
מיץ מלימון אחד
1/2 זר נענע קצוץ דק ללא הענפים
2 כפות תערובת תבלינים לתיבול:פלפל שחור טחון דק, מלח, דבש רק לטעם מתקתק, אגוז מוסקט, הל טחון, זרעי כוסברה קצוצים, פפריקה מתוקה, קינמון טחון
אופן ההכנה:
1. מאחדים את כל הקטניות, תפוחי האדמה, הנבטים,תפוחי העץ והבצל הקצוץ
2. בקערה קטנה מערבבים את כל התבלינים ללא הדבש
3. בקערה גדולה מערבבים היטב את היוגורט, השמנת הדבש ומיץ הלימון
4. מוסיפים את כל תערובת הקטניות (שלב 1)
5. מוסיפים את הנענע והצ'ילי ומערבבים הכל ביחד
6. לפני ההגשה מוסיפים את פצפוצי האורז ומגישים מיד בקערה מהודרת
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת