בהרבה מתכונים מופיעה ההוראה לנפות את החומרים היבשים. פעולה זו לא מיותרת ואף חשובה מאוד.
תפקיד הניפוי הוא לאוורר את החומרים והפוך אותם להומוגניים יותר לתערובת וגם להפטר מגושים בקיימים בם או, חלילה, מיני חרקים.
פעולת הניפוי יכולה להתבצע על ידי כל מיני מסננות ונפות עגולות, גדולות ומסיביות או על ידי כוס הניפוי המדליקה שגם קומפקטית וגם יעילה בניפוי- ע"י לחיצת הידית הקפיצית זז מעין "בוחש" בתוך הנפה ומעביר את הקמח, הקקאו, אבקת סוכר או כל חומר יבש אחר למטה.
כתבות נוספות של אורן גירון
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת