נגישות
נגישות

פיוז'ן / אקלקטי ?

מטבחי שף וביסטרו למיניהם מתהדרים במיקס גסטרונומי בינלאומי שלוקח פינכה מצרפת, שלהוב תאילנדי וחומרי גלם לבנטינים, אין כמעט מקומות על טהרת הגיאוגרפיה, הכל במיש-מש מבולגן ובלתי מוגדר.

מסעדה ביום חדשות מהצלחת
נבו כהן
נבו כהן
תאריך פרסום: 09/10/2005, 10:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
פעם שם הקוד היה "פיוז'ן" היום הוא הומר ל"אקלקטיות".

מטבחי שף וביסטרו למיניהם מתהדרים במיקס גסטרונומי בינלאומי שלוקח פינכה מצרפת, שלהוב תאילנדי וחומרי גלם לבנטינים. נדמה שאין כבר כמעט מקומות על טהרת הגיאוגרפיה הממוקדת, הכל במעין מיש-מש בלתי מוגדר.

ושלא תבינו אותי לא נכון, לעיתים יש יופי ובשורה בשילובים, יש העזה, מקוריות ויציאה מהמסגרת. הבעיה מתחילה כשהמסגרת והנורמה היא אותה אקלקטיות וקשה עד בלתי אפשרי למצוא מקומות היודעים לשמור על אחידות וקו ברור ומוקפד.

רוצים איטלקית? בבקשה, רק אל תכניסו לי שם את הקרם ברולה הצרפתי או את ההמבורגר עם הבייקון האמריקאי.

היעדר המובחנות הזה גורם לאמורפיות כללית. היום כולם ביסטרו או מטבח שף או סתם שם יחצנ"י, אבל כמעט בכל מקום התפריט הוא אותו תפריט והאנטריקוט ברוטב יין אדום מככב גם אם אתה מסעדה יוגוסלבית בעלת ניחוחות ספרד וגם אם את יפנית עם מודעות אוזבקית ממוצעת.

אני מוחה.

אני רוצה שונות, אני רוצה גיוון, אני רוצה שתעיזו שתבחרו קו אמיתי ולא את זה שבנו לכם כדי שיתאים לכל עם ישראל, אולי אז באמת יהיה מטבח בינלאומי בארץ.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של נבו כהן

שלושה חברים יצאו למיט בול
פתח לתקווה גסטרונומית
בוקר קוסמופוליטי
צ'ירס
אבקת פיות
בלי פוליטיקה
קרם קרמל
פינוק אה-לה-ליונז
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר