אם אתם לא פודיס מטורפים שמתכננים את הטיולים שלכם בחול לפי מיקומם של מסעדות אני בטוחה שלא אחת אתם נתקלים בדילמה של מה אוכלים לארוחת צהריים ולא פחות בשאלה היותר מטרידה איפה.
הבחירה צריכה להיות פונקציה של תקציב, היכרות עם שפת המקום, המיקום שבו אתם נמצאים והזמן הפנוי העומד לרשותכם. ואני אסביר – קודם הבעיות ואח"כ הפתרונים. הסעיף התקציבי ברור, במיוחד אם אתם באירופה שהיורו אכל בה כל חלקה טובה, עד כדי כך שאפילו מחירו של כריך בינוני ושתייה יכולים לטפס למרומי עשרת היורו.
היכולת הפשוטה לכאורה לקרוא שלטים יכולה לעשות פלאים שהבטן מקרקרת, והיא רלוונטית גם לתפריטים, יש מקומות שאם קיים תרגום, המשמעות היא "תיירותית", ולפעמים במצבים של אין ברירה זה לא כל כך נורא (בסין למשל).
במרכזי הערים קל יותר למצוא חלופות, אבל אם אתם נוהגים באזורים כפריים אל תחכו לתחנה הבאה, רעבתם, מצאתם משהו שפחות או יותר עונה על הדחף הראשוני, עצרו, אכלו אפילו בקטנה, אין דבר מציק יותר מלהמשיך לקרקר (בבטן) ולנדנד (לנהג) ב-45 הק"מ הבאים.
ושאלת הזמן, יש כאלה שאוהבים לקחת את הזמן של האוכל להירגע לפוש ולנוח, ויש כאלה הרואים זאת כבזבוז זמן, אם אתם בקבוצה (זוג ומעלה), יש לתאם עמדות כדאי שלא יאיצו אתם באמצע הביס, או שלא תאכלו משהו כבד שהעיכול ירדים אתכם.
מסעדות - נתחיל מנקודת המוצא שאנחנו בחו"ל תיירים, וככל הנראה איל האזורים בהם נשוטט, לכן חפשו את המסעדות שמגישות פיקס מניו, בד"כ השילוט בחוץ, והוא כתוב באנגלית והמחיר קבוע מראש, בלי הפתעות. מתאים לתקציב, לזמן ולחשק לכו על זה, לא מתאים, עברו הלאה.
אוכל מהיר – בכל מקום בעולם תמצאו את הפיצה או המשהו בפיתה המקומי, תראו מה המקומיים אוכלים, תצביעו ותקבלו אותו דבר, שפת ידיים זה עובד. זה בדר"כ יהיה זול יותר.
נתקעתם מחוץ לעיר – תשאלו בתחנת הדלק, יש סיכוי שידעו להפנות אתכם ובכל מקרה מכיוון שאתם ממילא מסתובבים עם אוטו וחצי בית בתא המטען, לפני שיצאתם מהעיר תכינו לעצמכם "ערכת הישרדות" הכוללת חטיפי צ'יפס מקומיים, אולי בייגלה אוניברסאלי וכמה קופסאות של מיץ (לא פחיות שלא מגיבות טוב לחום) ועוגיות – זה אולי לא אוכל (פולניה מה לעשות) אבל זה בהחלט מרגיע.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת