עוד כלי שימושי, צנום ו"לא תופס מקום", שלדעתי חייב להיות בכל מטבח.
הכלי פורס לפרוסות דקיקות שום, ולמרות שמו, גם נפרסו במכשיר זה ג'ינג'ר טרי (למי שרוצה למשל להכין ג'ינג'ר כבוש ביתי, אבל זה שפרוס דק באמת), בצלצלי אשלוט ואפילו פטריות כמהין, הזהב השחור, עברו את מבחן הפריסה במכשירון זה בהצלחה.
מדובר במשהו שמזכיר מיני מנדולינה (שוב שמה עולה כאן) המצויד בלוח מתכת דו צדדי, שבכל צד קיימת סכין פריסה שונה. האחת סכין חלקה, המניבה פרוסות דקות וחלקות, והשניה סכים משוננת, המוציאה תחתיה מן רסק עדין, כך שהמשתמש בוחר על איזה צד לעבוד.
המחליק (אותו אביזר שאתו אוחזים ומחליקים את האלמנט כלפי הסכין) עשוי פלסטיק ומצויד בכובעון שדוחס את הירק כלפי הסכין. יעיל ונוח למדי.
כתבות נוספות של אורן גירון
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת