נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
חג האהבה, וולנטיינס דיי עלק, עושה הרבה רושם בתפוצות. בעיקר בארה"ב. בונבוניירות ורדרדות עטופות סרט אדום עם נצנצים, ועוד כל מיני פיצ'פקס שצריכים להראות תשומי, ממלאים את חנויות העיר ואת כיסם של המוכרנים, בהתאמה.

שמעתי פעם שכל הסיפור עם החג הזה, בלי שום קשר לוולנטיין הקדוש אגב, היה הברקה שיווקית נדירה של כמה בעלי מקומות שלא סגרו את החודש. הצליח להם. עכשיו... כאן, בזירת הקודש הישראלית, למרות שכבר יש לנו חג מתקתק משל עצמינו, ראינו עוד משהו שאפשר לאמץ מהגלות והלכנו על זה.

באופן כללי אני מאד בעד אהבה, אז לכל מי שחוגג הנה כמה מתכונים דביקים וקלילים במיוחד:

עוגיות אהבה
החמרים הדרושים:
כוס חמאה½
כוס חלב½
1 כוס סוכר
6 כפיות קקאו
כפית מלח½
3 כוסות שיבולת שועל (לא מבושלת)
1 כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:
את החמאה, החלב, הסוכר והקקאו מניחים בתוך קערה ומכניסים למיקרוגל ל5.5 דקות
מוסיפים לקערה את שיבולת השועל ואת תמצית הוניל ובוחשים היטב.
בתבנית מניחים נייר פרגמנט, ויוצקים עליו את העיסה
קררו במקרר למשך הלילה.
בבוקר אפשר לקשט עם לב גדול מתותים אדומים.


הפונץ' של קליפסו
החמרים הדרושים:
1 בקבוק יין אדום
250 מ"ל מיץ תפוחים
250 מ"ל מיץ אננס
150 מ"ל מיץ לימון (לא חייבים)
2 מקלות קינמון (לחתוך כל אחד מהם ל 3 חלקים)
כפית אגוז מוסקט ½
1 עלה דפנה
25 גרם סוכר חום
פלחי פרי הדר (לימונים, תפוזים)

אופן ההכנה:
מחממים את היין, מיצי הפירות, הקינמון אגוז המוסקט והסוכר מעל אש נמוכה עד כמעט לרתיחה.
מסירים מהאש ומניחים לתמיסה להתקרר לפחות כשעה.
ככל שהתמיסה תתקרר זמן רב יותר, כך יהיה הטעם חזק יותר.
החזירו לחימום, הוסיפו את פלחי ההדרים והביאו שוב לכדי (כמעט) רתיחה, תוך כדי הוספת
הסוכר בהדרגה, תוך כדי בחישה.
בשלב הזה של הפונץ, ניתן וכדאי להוסיף לפונץ' 15 מ"ל מהאלכוהול החביב עליכם (כיד הדמיון: וודקה, ליקר, ג'ין, רום)

מזגו לתוך קערת פונץ' מחוממת והגישו בלווית פלחי פרי הדר וקנמון.


תפוחי אדמה ברוזמרין
החמרים הדרושים:
10 תפו"א בגודל בינוני
4 כפיות רוזמרין קצוץ
4 שיני שום כתושות
3/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
קולפים את תפו"א ומחלקים לרבעים.
מבשלים במשך 20 דקות ומורידים מהאש.

טובלים את תפו"א בשמן זית, שום ורוזמרין, מסדרים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור מחומם למשך 35 דקות ב 190 מעלות.
מגישים מיד.

המון אהבה!!!
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של יפעת צימרמן

במעמקיי ה-Ocean
חגיגות המאה
עסקית כפרית ב"פרי מגדים"
קסמי המזרח במטבח
פסטיבל גלגול גבינה באנגליה
שבת אצל משפחת מיכאלי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר