מאז שלמדתי את יתרונות הכנת ציר מרק בבית אני מודה שהפסקתי להשתמש בתחליפים, פעם בתקופה אני מכינה סטוק (שבעברית משמעותו מלאי ובאנגלית "ציר מרק") ומקפיאה.
החוכמה היא להקפיא כמובן כמויות קטנות כדי שההפשרה לא תארך שנתיים.
השימושים הם רבים, כמעט בכל פעם שאני צריכה להוסיף נוזל לבישול אני משתדלת להשתמש בציר, מה שמבטיח טעם עשיר ומיוחד.
מעשה שקרה, הכנתי מרק פיקנטי על גבול החריף, ומכיוון שאני תמיד מכינה לגדוד (גם כשהקהל בקושי מסתדר בשלשות) נשאר לי די הרבה, ולא התחשק לי להקפיא. אז עשיתי שימוש חכם בנוזלים - לבישול של פתיתים. במקום להוסיף מים רותחים, הוספתי את הנוזלים של המרק (כולל חתיכות העוף והירקות שלא טחנתי) כנוזלים לבישול הפתיתים, והתוצאה הייתה מרשימה ביותר. כל הטעמים של המרק התמזגו בפתיתים ועד מהרה לא נשאר כלום.
מעתה אמרו, מים זה לרוויה, ומרק זה לטעם.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת