§ החלפות:
החליפו שמנת או מיונז במתכונים ביוגורט דל שומן. ניתן להשתמש ביוגורט גם כדי לצפות תפוחי אדמה אפויים. השתמשו בבשר הודו במקום בבשר בקר שמן בתבשילי צלי, רטבים לספגטי, צ'ילי ועוד... בעוגות, השתמשו ברסק תפוחים כתחליף לחלק מכמות החמאה.
§ טכניקות:
השתמשו בטכניקות של צלייה, אפייה, גריל ובישול כשאתם באים לבשל בשר, עוף ודגים. הימנעו מטיגון ובמיוחד מטיגון בשמן עמוק והשתמשו במינימום שמן. כדאי להשקיע בכלי בישול עם ציפויי טפלון. נסו גם לבשל בהקפצה. השתמשו בווק עם ציפוי טפלון והשתמשו רק במעט מאד שמן בתחילת הבישול, רצוי שמן בעל טעם עשיר כמו שמן זית, שומשום.
§ מרינדות:
ניתן להשתמש במרינדות של מיץ לימון, חומץ בטעמים שונים או מיצי פירות עם עשבי תיבול כדי לרכך חלקי בשר רזים יותר.
§ הסרה:
הסירו את השומן ממרקים ע"י קירור והסרת השכבה העליונה. ניתן להשתמש באותה השיטה כדי להסיר את השומן מרטבים של בשר ותבשילים שונים.
§ עיבוי:
אפשר ליצור רטבים עשירים ומרשימים מאד תוך שימוש בצירים וירקות מרוסקים ולהוריד למינימום את השימוש בחמאה, מרגרינה וקמח. צרו רטבים ע"י הוספת ציר למיצים הנוצרים בכלי הבישול ועבו אותם ע"י הרתחה לכמה דקות. תבלו עם עשבי תיבול, יין ומיצי פירות.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת