נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מילדותי אני עוסקת ומתעניינת בבישול ובאוכל. הרבה מאיתנו הרי עובדים בדבר אחד ומחשיבים את הבישול כתחביב/אובססיה המלווה אותנו... בתחילת דרכי (מדובר על גיל 12) השתמשתי בספרי בישול ובהתלהבות רבה רכשתי לי אוסף מרשים, בכל נסיעה לחו"ל הייתי חוזרת עם ספרי בישול מיוחדים ונדירים ומוסיפה אותם לאוסף וכמות המתכונים שהייתה לי מהאינטרנט הייתה מרשימה.

האמת אבל צריכה להיאמר, מהר מאד וככל שניסיוני בבישול גדל, התרחקתי מהספרים וממתכונים והפסקתי להבין את המנהג של אנשים להחליף מתכונים ובכלל, להשתמש בכאלה רשומים, או להתעקש על כמויות מדוייקות, קמצוצי מלח והגדרות של 700 גרם ביצה.

בישול ואוכל הרי קשורים לתחושה, לרגש, ליצרים. אף כף מידה או מינוח מקצועי מפונפן לא יוכל להחליף את העיניים והידיים הנוגעות בחומרים הטריים ומזליפות את הרוטב על המנה. שום רצפט של מומחה גדול לא יכול להחליף את המבט על תבשיל שאיתו מגיעה הידיעה מה חסר לו, או לחילופין, מה יוכל ללוות אותו בצורה מושלמת.

הרי זה כל הכיף בבישול, ליצור יצירה חד פעמית ובלתי חוזרת. לשלב בין טעמים וליצור חדשים, לאלתר, לחבר, להמציא, להסתכן, לחדש. בשבילי לפחות, זו ההנאה.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר