בכל מקום אני שומעת על מאכלי החורף, על החמין, על המרקים, על האוכל החם והמהביל, אכן, תענוג שמחכים לו בכליון עיניים בכל שנה. אבל רבותיי, התכנסתי כאן היום להגיד לכם שאתם מפספסים את העניין. ובענק. אל תפסלו כל כך מהר את המאכלים הקרירים, את האייס קפה ושלל ברדיו, ובראש ובראשונה, אל תשכחו את הגלידה.
קר בחוץ, גשם, ברד, כל בתי הקפה כבר סגרו מזמן, כל הברמנים ברחו הביתה, השפים נדדו לארצות חמות יותר ואתם בבית, עם חברים, מתחת לשמיכת פוך, רואים סרט ומקרבים לפה כפית ועליה נחה גלידה מלאה בחלקיקי שוקולד ומקנחים אחריה בבירה צוננת.
הידיעה הזו, שאתם אוכלים ושותים משהו קר כשבחוץ הקור כבר מזמן אינו קור כלבים אלא קור ממותות, נדמית כמעט כהתגרות בגורל - וזה, כידוע, מה שעושה את כל הכיף.
כמובן שמומלץ להדליק תנור בצד ולוודא שכולם מצליחים להתכסות בשמיכה, אבל אני לא מעזה לוותר על התענוג הזה, שנה אחרי שנה. כשיורד הגשם הראשון אני רצה לפיצוצייה הקרובה ביותר וקונה לי גלידה ורצה היישר לכיוון שמיכת הפוך. עד הקיץ.
כתבות נוספות של רותם רוזנטל
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת