היה זה רק לפני כעשרים שנה שהציע ז'ורז' דה-בף, מהבכירים שביצרני היין בחבל בוז'ולה בדרום בורגון, צרפת לציין מדי שנה את יין הביכורים של החבל, מענבי גמיי, בכל העולם. הרעיון תפס גם בישראל, ולרבים נראה כאילו חגגו בציון בוז'ולה חצי שנייה לפני שהקימו חומה ומגדל, ואוניות המעפילים הן אלו שמילאו את מקומם של הרכבת אווירית של בקבוקים בתולים ורעננים העושים דרכם ברגעים אלו לכל פינות העולם.
פתיחת היין החדש מלווה בטקס חגיגי והתרגשות מהוססת של מריחי הפקקים. וגם פה, בחצות הליל, בנקודת החיבור שבין ליל רביעי לחמישי יחלצו הפקקים והיין החדש יימזג לקהל סקרנים שמניסיון של שנים קודמות מגיעים לשעת השין כשהוא מבושם למחצה אם לא למעלה מזה.
לצד היינות הצרפתיים יגיעו יינות נובו גם מיקבים נוספים בעולם. מחירי היין עלו בשנים האחרונות ומחיר בקבוק בתולי (חסר בגרות, בשלות, וצבע) חוצה בקלילות את רף 60 השקלים. הפינה הישראלית היא מבציר ענבי גמיי בתל פארס שברמת הגולן. נראה שמחירי היין הישראלי יהיו זולים יותר וכדי לעודד יצירה ישראלית אני אומרת: תנו ליקב צ'אנס ותנסו.
כל חנויות היין המכובדות בערים הגדולות יפתחו את הדלתות בשעות הערב המוקדמות. צפו לנשנושי שוקולד, גבינות וכהילים אחרים.
לחיים – ובוז'ולה שמח.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת