גבינות הן דבר מופלא, אהוב וטעים טעים.
לאחר קורס מזורז שעברתי בתחום הגיבון ויצור גבינות ומוצרי חלב שונים, אני מוכרח לציין שהתאהבתי יותר בחומר הגלם/ מוצר סופי הזה.
התורה כל כך מורכבת מחד ופשוטה מאידך. מסתבר שכדי להכין גבינה לבנה וגבינת קממבר- כל התהליך הראשוני זהה לחלוטין, ומה שמשתנה הם למעשה רק האנזימים המוספים, צורת היישון של הגבינה ואופן הטיפול בה.
על רגל אחד לא נלמד להכין גבינות, ובטח לא הגבינות המשובחות האירופאיות- שבעבור גבינת סנט מור אמיתית אני מוכן להרוג עכשיו- אבל אם חשקה נפשכם להכיר מעט מתחום הגבינות העשיר והמגוון הזה וללמוד על כמעט כל סוגי הגבינות הקיימות בעולמינו, יש אתר אחד מופלא (מיני רבים) שעושה את העבודה לברורה ומוחשית יותר, ואפילו מאפשר להזמין דרכו את כל הספרות, הציוד והבקטריות/אנזימים הדרושים להכנת גבינות ביתיות באיכות סבירה פלוס.
מרתק ומומלץ למושבעים ולחובבים כאחד.
כתבות נוספות של אורן גירון
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת