נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

לאחרונה יצא לי לבקר בכמה מסעדות המכנות את עצמן "מסעדות שף". אני מאד אוהבת את הרעיון של אדם שמביא את היצירה שלו בעולם לביטוי דרך אוכל והאמת שהדבר הורגש הן באווירה במקום והן במזון.

אם הייתי צריכה לאפיין את המקומות הללו במושג בסיסי אחד, זה היה "אי התערבות". הדגש היה על חומרי גלם מעולים המוצגים במיטבם ובשילוב המחמיא להם. לא נדרשה הצגת לוליינות קולינרית כדוגמת הקרמות, עודפי שומן ורטבים. האוכל הוצג בפשטות, בכבוד ובמיעוט הסחות דעת.

דווקא נוכחותו של אמן במטבח (הכוונה ל"אמן" בניגוד ל"מבצע" כגון טבח) אפשרה למנות להיות נטולות ניסיון להרשים, אגו או גימיקים. אהבתי.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר