לאחרונה יצא לי לבקר בכמה מסעדות המכנות את עצמן "מסעדות שף". אני מאד אוהבת את הרעיון של אדם שמביא את היצירה שלו בעולם לביטוי דרך אוכל והאמת שהדבר הורגש הן באווירה במקום והן במזון.
אם הייתי צריכה לאפיין את המקומות הללו במושג בסיסי אחד, זה היה "אי התערבות". הדגש היה על חומרי גלם מעולים המוצגים במיטבם ובשילוב המחמיא להם. לא נדרשה הצגת לוליינות קולינרית כדוגמת הקרמות, עודפי שומן ורטבים. האוכל הוצג בפשטות, בכבוד ובמיעוט הסחות דעת.
דווקא נוכחותו של אמן במטבח (הכוונה ל"אמן" בניגוד ל"מבצע" כגון טבח) אפשרה למנות להיות נטולות ניסיון להרשים, אגו או גימיקים. אהבתי.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת