בזמן האחרון, תופסת את עיני במסעדות רבות, מנה אשר נראה כי הופכת להיות אופנתית לעייפה. למנה קוראים סביצ'ה. מקורה בדרום אמריקה, או ליתר פירוט, בפרו, ושם היא גם מגיעה לשלמות שלא טעמתי כמותה במחוזותינו.
הסביצ'ה הפרואני הינו אוכל רחוב עממי וזול, ומקומו הטבעי הוא בשוק, שם הוא מוגש לרוב בצלחות חד פעמיות. עיקרו דגים ופירות ים נאים, כבושים קלות בליים ובצל. על הערימה הגדושה מוגשים זרעי תירס קלויים וטעמה נחתם בכמות הגונה של צ'ילי.
על פי המסורת המקומית, הסביצ'ה נאכל לרוב לאחר ערבי שתייה כבדים (פיאסטות) ונחשב למפיג ההנגאובר הלאומי. אחת הסיבות לכך היא שכמות הבירה הנמזגת בזמן האכילה, פשוט משכרת אותך מחדש ודוחה את החמרמורת לשעות בין הערביים. אז כבר תימצאו עצמכם ישובים בעיר העתיקה, לפאתי האוקיאנוס השקט, שותים את הפיסקו סאוור, המשקה המקומי העדין כטינר, עת הגלים מתנפצים על המזח והסלסה מתערטלת באוזניכם.
כתבות נוספות של דני קליין
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת