נגישות
נגישות

הסביצ'ה הפרואני

הסביצ'ה הפרואני הינו אוכל רחוב עממי וזול, ומקומו הטבעי הוא בשוק, שם הוא מוגש לרוב בצלחות חד פעמיות. עיקרו דגים ופירות ים נאים, כבושים קלות בליים ובצל. על הערימה הגדושה מוגשים זרעי תירס קלויים וטעמה נחתם בכמות הגונה של צ'ילי.

מסעדה ביום חדשות מהצלחת
דני קליין
דני קליין
תאריך פרסום: 09/10/2005, 16:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
בזמן האחרון, תופסת את עיני במסעדות רבות, מנה אשר נראה כי הופכת להיות אופנתית לעייפה. למנה קוראים סביצ'ה. מקורה בדרום אמריקה, או ליתר פירוט, בפרו, ושם היא גם מגיעה לשלמות שלא טעמתי כמותה במחוזותינו.

הסביצ'ה הפרואני הינו אוכל רחוב עממי וזול, ומקומו הטבעי הוא בשוק, שם הוא מוגש לרוב בצלחות חד פעמיות. עיקרו דגים ופירות ים נאים, כבושים קלות בליים ובצל. על הערימה הגדושה מוגשים זרעי תירס קלויים וטעמה נחתם בכמות הגונה של צ'ילי.

על פי המסורת המקומית, הסביצ'ה נאכל לרוב לאחר ערבי שתייה כבדים (פיאסטות) ונחשב למפיג ההנגאובר הלאומי. אחת הסיבות לכך היא שכמות הבירה הנמזגת בזמן האכילה, פשוט משכרת אותך מחדש ודוחה את החמרמורת לשעות בין הערביים. אז כבר תימצאו עצמכם ישובים בעיר העתיקה, לפאתי האוקיאנוס השקט, שותים את הפיסקו סאוור, המשקה המקומי העדין כטינר, עת הגלים מתנפצים על המזח והסלסה מתערטלת באוזניכם.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של דני קליין

אתה בא לבירה?
Humus-Chips-Salat
לנפגש העיוור המתחיל
מיכאלה. היה יופי.
לונדון-תל אביב
שלום, אני נוסע
העיר מתה
החוויה הרומנית
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר