הגיע הקיץ, חלפו הסופות, אשר שטפו וערבלו את מי הים התיכון, וממשרד הבריאות אומרים לנו שכבר מותר לאכול דגים. נפלא. אבל איפה קונים אותם? ואיך בוחרים?
או, אז ככה, קודם כל איפה. ההימור הטוב ביותר הוא בשוק. שם הסחורה הטרייה ביותר ומשם גם רוב מקומות הקנייה האחרים (סופרים...) קונים. התחבבו על הבסטיונר הנראה כעסוק ביותר (ועל כן תחלופת דגיו גבוהה היא) ומהר מאוד תיהפכו למיני-מומחים.
ועכשיו לבדיקות הטריות. דבר ראשון ואחרון וכמעט כל התורה זה הריח. ריח ים נעים ולא ריח "של דג". דגים חולים, זקנים או לא טריים מסריחים מדג. עור הדג צריך להיות מתוח וחלק. קמטים או כל סימני רפיסות מעידים, שוב, על בעיתיות. גם על העיניים אין לפסוח.
אם קונים אתם פילה, אל תתביישו לגעת. על הבשר להיות מבריק, בעל צבע "טוב". סימנים כהים בקצוות מעידים כי עבר זמנו של הנתח. בלחיצה על הבשר להיות נוקשה אך אלסטי. עליו לחזור מיד לצורתו המקורית לאחר "דחיפת אצבע".
ובסוגיית האיזה, עצה אחרונה. בדר"כ, ככל שבשר הדג כהה יותר, כך טעמו רך ושמנוני. חובבי הדיאטות - לכו על הבהירים.
כתבות נוספות של דני קליין
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת