נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
ביום שישי טיילנו בחופי הרצליה והגענו לכיכר דה שליט המיתולוגית. חוץ מפיצה דומינו שזוכה להצלחה ואפילו היו בה כמה תיירים שהסתננו לישראל מבלי שהרגשנו, הכיכר שוממת ומיותמת.

זוכרים את מסעדת קרוקודיל? המסעדה, בה לא הייתי מעולם אך נדמה לי שזכתה לפופולריות לא מעטה בזמנה, סגורה ונטושה. בכיכר יש עוד כמה וכמה "מסעדות לשעבר" שעומדות היום ללא זכר למה שהתנהל בהן לא כל כך מזמן. התופעה קיימת לא רק בהרצליה, כמובן. ברחוב יהודה מכבי בת"א למשל, חוץ ממספר בתי קפה יציבים שעומדים על מקומם, אני כבר לא מצליחה לזכור כמה פעמים נפתחו ונסגרו בתי קפה, סושיות, מעדניות ושיפודיות.

נורא עצוב לחשוב על זה כשמבינים שמאחורי כל התחלופות האלו, שבשבילנו מסתכמות ב"איזה יופי, פתחו סביח ליד המשרד" בעצם נגמרו אצל מישהו שהיה אופטימי והשקיע את מרצו וברוב המקרים, את רוב כספו בפרוייקט של חייו, במפלה ניצחת וביום אחד בו לא נותר מה לעשות מלבד לנעול את הדלתות.

האם זה באמת "המצב" שאחראי לכך או שניתן היה לחזות את הכישלון מראש בגלל טעויות מהותיות שעשו העסקים האלו, שיתכן שהיו נסגרים בכל מקרה, בלי קשר למיתון? לעומת זאת יש מקומות מוצלחים באמת שמאיזו שהיא סיבה לא זוכים לחשיפה נכונה ונעלמים להם רק בגלל שלא שמעו עליהם מספיק.

בכל מקרה, מקומות ימשיכו להיפתח ולהיסגר חדשות לבקרים, גם כשתיגמר התקופה הזאת ולרוב איש לא יוכל להסביר מי יחזיק מעמד ומי לא, מי יחיה ומי ימות.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
המצב בטטה
אוכל מקומי
טיגוני קיץ
חיוך משוקולד
פיצה הסטורית
במבה והראש היהודי
טוקופיה
המיקרוגל והפריכות האבודה
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר