נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דני קליין כל נהג יודע שמצברים צריך למלא. הכלל תקף גם לגבי מצברי העצבים, הנאכלים להם אט אט על ידי סביבת החיים האורבאנית, רווית עשן האוטובוסים וצופרי המוניות. וגם הכדורגל הגרוע תוצרת העיר הגדולה לא מוסיף. אז הגיע יום שישי, והנה צהריו מפילים על ראשי משא כבד של רצון לברוח. רחוק לא פרקטי והיה יום יפה. יום של ים. מהר מאוד הגעתי לאמציה. על חוף הים של מושב בית ינאי, עליהם אין לי מילים יפות לאחר שגררו את רכבי (!!!), חוצפנים, שוכנת לה פינה נחמדת, עליה דווקא ארעיף מחמאות למכביר. מסעדת "דג על הים", או בפשטות, אצל אמציה, נראית כמו עוד מסעדת חוף סטנדרטית. אתם יודעים, ארטיקים, חומוס מהסופר ופיתות משלשום. אך זהו הזמן לאמץ את עצת חכמינו האומרת הממליצה לא להסתכל בקנקן אלא... המקום התגלה כמסעדת דגים ומאכלי ים מצוינת, שזכתה אף בציון 12 במדריך גומיו , וטובה בהרבה ממקומות ידועים ומנופחי מחירים בעיר. כאמור בצוהרי השיש עסקינן, ובזמן זה מוגש, בנוסף לתפריט הרגיל, גם תפריט מיוחד הכולל מנות קטנות ומיוחדות. בחרנו לדלות משם את הפתיחה לארוחה. מנת המול שחור בחמאת עגבניות וציר סרטנים הייתה פשוט מבריקה. טעימה פחד ועשויה היטב. יש לציין את ציר הסרטנים, שעושה את המנה. כבר היה שווה את הנסיעה. שיפוד השרימפס והירקות על הגריל, עשרים ושניים ש"ח, היה בחירה סטנדרטית, ואכן גם בפשוטות העבודה נעשתה כראוי. כרקע לארוחה הלכנו על סלט הבית, סלט אנטיפסטי על מצע עלי רוקט, עם פרי מתקתק וגבינת רוקפור, בויניגרט של בלסמי ואורגנו, ארבעים ₪. שילוב ערב של מתוק חמוץ וירוק, עם טעם הרוקפור. התפריט היה כל כך מגוון ונטול מנות משעממות, שהיה קשה להזמין. אז החלטנו ללכת עם הלא שיגרתי עד הסוף. המנות העיקריות הנבחרות היו ה surf&turf, פילה יען ושרימפס ברוטב שמנת, ברנדי ופטריות, ארבעים ושניים ש"ח. המנה הייתה מצוינת וגם הפחות הרפתקנים יוכלו להתפנק עליה. לאוהבי האוכל האסייתי אמליץ על הפילה דניס ומבחר פירות הים (המון סרטנים) בחלב קוקוס וקארי ירוק, ארבעים ושניים ש"ח. מנה זו, מוגשת עם אורז והיא ומעט (אבל ממש מעט) פיקנטית. הייתי בתאילנד חצי שנה והמנה הזו (למעט החריפות שחסרה לי) הייתה לוקחת שם כל מקום. פשוט טעים ונאמן למקור עד הסוף. החל מיוני יכנס לתפקידו תפריט חדש (המכיל את כל המנות לעיל) ויחלו גם אטרקציות שונות כגון live jazz בשישי בצהרים. בשעות הערב מורדים כיסאות חוף עד לקו המים, ושם פועל תפריט שונה בתכלית, המורכב ממיני ניגובים שונים, בשרים וכריכים. כמו כן בר חוף שמח ועשיר יתפקד על המצב רוח. אנו זכינו לאורך הארוחה בחברתו של אמציה עצמו, דבר שגרם לנו לצחוק לא מעט והקשה על כן על שמירת כללי הנימוס, היינו לעיסה בפה סגור... נהנינו עד מאוד, נשטפנו בקרני החמה וחזרנו שבעים ורגועים. אפילו הגרירה לא הזיזה לי. למחרת מכבי הפסידה בנתניה. נראה לי שזה קשור. דג על הים חוף בית ינאי. 8663639 09
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר