נדיר לפגוש מסעדה שהיא חוויה של "בדיוק". כזה היה הערב שלנו באימומה. הגענו שלושה בערב חורפי במיוחד, הקור הריץ אותנו אל תוך גינה קסומה ליד הים, ברחוב הירקון בתל אביב. התחושה מיד כשנכנסו לאימומה היתה שעברנו ממימד ה"בערך" וה"כמעט" הכל כל ישראליים אל עבר גישה אחרת ומבורכת של מקצוענות, תענוג ואהבה גדולה.
בעודנו לוגמים מיין הבית שהיה גם הוא בדיוק מה שקיווינו שיהיה, התרשמנו בעיקר מהנעימות השקטה בה מתרחשים הדברים באימומה. מוזיקה מתחברת לעיצוב שקט וחם, בר עץ כבד ומרשים ותאורה רכה ומלטפת. הרגשנו בו זמנית לגמרי בבית ובמסעדת יוקרה צרפתית משובחת.
השפית מאיה דרין, בת 29, התרוצצה ברחבי המסעדה והראתה עד כמה המקום הזה הוא בנשמתה. היא פתחה את "אימומה" בדצמבר 2000 לאחר שהתמחתה אצל השףChef Guy Savoy בפריז ומציעה את האמירה שלה על המטבח הצרפתי.
לפתיחה הגיע לחם משובח ועשיר שהגיע עם שמן זית ונגיעת בלזמי, חמאה ומלח גס והעיר ציפיות גבוהות לגבי ההמשך. מיד לאחריו הגיעו הראשונות שהתחרו ביניהן זו בזו על תואר המשובחת, דבר שהתברר כבעיה גם בהמשך כשנאלצנו להחליט לגבי העיקריות. טעמנו כבד אווז בפירות יבשים וסירופ פלפל שחור (חמישים ושלושה ש"ח) שהיה פשוט מעולה, קלמארי וחציל בלאדי על הגריל בחמאת עגבניות שרי (ארבעים ותשעה ש"ח) שהחזיר את החיבה שלנו לקלמארים שהיו טריים ורכים והיתה שילוב מרענן של מרכיבים ישראליים עם הנגיעה של מאיה ולבסוף, קלמארי קלוי בשלל פטריות שנח בתוך סלסילת מאפה (ארבעים ושבעה ש"ח) שהיה פיקנטי והתאים בדיוק לגברבר שהבאנו איתנו. האמת צריכה להיאמר שכמו תמיד בסיטואציות כאלה, שתי הנשים רצו להתחלק במנות כדי להינות מכל הטעמים ואילו הגברבר הצעיר הגן על מנתו בחירוף נפש. רק לאחר שהזמנו גם מרגריטה פסיפלורה (עשרים ושמונה ש"ח) ולא נתנו לו לטעום הוא נכנע ויכולנו להמשיך בארוחה.
לעיקריות התלבטנו מעט ולבסוף בחרנו בפילה בקר על הגריל עם גרטן תפו"א ופירה שום שהגיע עם רוטב קלאסי ומדויק (תשעים ושמונה ש"ח). נתח הפילה העסיסי והטעים כל כך (זו בדיוק המילה שחיפשתי) היה ללא ספק המשובח שטעמנו והשמענו קולות הנאה ללא בושה ולהנאת המלצרים. המנה הנוספת היתה סינטה צרובה בברנדי, דיז'ון ותפוחים שהגיעה עם רוטב מאד מאד עשיר שעטף את הבשר והיתה בו גם את מתיקות התפוחים וגם את חריפות הדיז'ון והיה מצויין (שמונים וארבעה ש"ח). דווקא הגברבר הזמין דג שהיה פילה דניס בציר מולים וניוקי עשבי תיבול. המנה התגלה כמפתיעה ומלאת טעמים עמוקים של ים ושל ניוקי עדינים ושמנמנים (שמונים ושמונה ש"ח) ושוב נאלצנו לשחד אותו כדי לקבל טעימות.
לקינוח הגענו כבר כמעט על סף עילפון חושים, מרוצים לחלוטין ועצובים לקראת הסיום הקרב ובא.
הזמנו את קרמבו הפסיפלורה, שדובר עליו רבות והתגלה אכן כמנה פשוט מעולה ונדירה (שלושים ש"ח) ומכיוון שלא באמת אפשר בלי שוקולד, בחרנו בפונדנט שוקולד אספרסו (שלושים ושתיים ש"ח) שהזמין לשתות איתו אספרסו כהה ועשיר. הגברבר הזמין תה עם נענע.
אין ספק שנשוב ונחלום בלילות על הפילה המעולה של אימומה.
יש במקום עסקיות במחירים שונים וניתן גם לערוך, בשל המבנה המיוחד של אימומה אירועים לעד 160 סועדים בשילוב המבנה והגינה.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת