נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דומה שלא משנה עד כמה אני מנסה לחמוק מלכתוב על העיר הזאת, תמיד אני מוצאת שעוד לא אמרתי די. יש אנשים שניו יורק עבורם זה אוכל ספציפי, ריחות, קולות וצבעים שלא ניתנים לחיקוי מחוץ לגבולות האי מנהטן. כמו ישראלי שנוחת בארץ ורץ לחפש את החומוס והפיתות שלו (או חולי נפש שכמוני שרצו קוטג' של תנובה) יש מאכלים אופייניים לעיר הזאת.
הבייגל עםגבינת השמנת והסלמון, הוא אחד מהם, ונחשב לארוחת בוקר פופולרית בקרב המקומיים ומוכר על התיירים. גם הבוטנים המתוקים הקלויים שנמכרים בקרנות רחוב (ראו מורדות ברודווי לידהכניסה לאולד נייבי), הם התשובה האירופאית לערמונים. מבין מאכלי הרחוב, ניתן למצוא בשעות הצהריים רוכלים המציעים אוכל מהיר: קבאב (יווני), שווארמה (לבנונית) ונקניקיה (גרמנית).
הסביח עוד לא הגיע למנהטן אולי כי עובד עוד לא הצליח לתרגם את הטרמינולוגיה הידועה לאנגלית. בשבילי זה קפה בדיטי יוטי שבאפר איסט סייד, ומנה של מרק מספר עשרים וחמש ובקר מספר ארבעים ואחד בסייגון גריל.
לכל אחד יש את האוכל שלו ואת הניו יורק שלו, אז סעו והחליטו בעצמכם מה תאמצו מהעיר שישאיר לכם טעם שאליו אפשר להתגעגע.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
ברזיל בגמר
ברזיל בגמר
אירוע היסטורי
אירוע היסטורי
סמטת מזארין, פינת משכית
לא על הנוף לבדו
עשה עלייה
שתזכה לחיי מדף ארוכים
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר