תרבות האוכל האמריקאית התהוותה לאורך מארחות משפחתיות בבית, עברו לארוחות במסעדות, הבישול הביתי כמעט עבר מן העולם ויעידו על כך המטבחים הקטנים שיש בדירות בעיר הגדולה. מה עושים בכל זאת שרוצים אוכל מוכן? חלופה אחת היא הזמנת משלוח, חלופה אחרת שהיא גם חוויה ואירוע קטן היא ללכת לקנות אוכל גורמה במעדניות. העיר שופעת שכלאה חלקן ממש דליקטסים וחלקן במסווה של סופר סטייליסטי.
הגורמה גראז', מין שם טרנדי לשילוב בין מחסן ענק לאוכל איכותי הוא אחד מרשימה ארוכה של חנויות. בכולן תמצאו מבחר גדול של גבינות מיובאות, מליון סוגים של שמן זית, ירקות אורגניים במחירי יהלומים בינוניים בטיפני, סטנד נחמד של חמוצים (ושלא כמו בארץ, פה לא נהוג לטעום אלא אם שמו צלוחית וגם אז, אחד זה מספיק, יש להשתמש בקיסם ולא לזרוק את הגלעין על הרצפה).
מקבץ נאה ביותר של אוכל איכותי, עם מבט לאיפה עושים אותו ניתן למצוא באיסט בצ'לסי מרקט (רחוב שש עשרה והשמינית). יש פה מבחר של מאפיות לחם המדיפות ריח מדהים, את הבראוניס המעולים של המכשפה המשוגעת (מי שבדיאטה לא עמיד בפני ריחות שוקולד שלא יתקרב), יש דלי איטלקי עם פרושוטו מצויין, חנות ירקות במחירים סבירים וכמה חנויות דגים, וכן ישנה חנות גדולה לצרכי בישול, בהשוואה לכמה חנויות שאני מכירה בארץ, הם ממש לא זולים. שוק אוכל מעולה ממוקם בגרנד סנטרל סטיישן (רחוב ארבעים ושתים ופארק) מבחר מרשים של אוכל מוכן, טרי ובמשקל, וגם נותנים לטעום מומלץ ללכת עד הסוף, ורק אז להחליט מה מתחשק. לא אוכל שלא לציין את מעוז הדלי והקפה של דין אנד דלוקה, המעדניה ממוקמת על פינה בברודווי ופרינס והיא מוזיאון לאוכל, לעזרי בישול ולספרי בישול. הכל נקי מסודר ומעורר תאבון. לתושבי האפר ווסט סיד יש את "זיבר", ברודווי, ושמונים, יש להם אוכל מכל העולם, וניתן למצוא על אותו מדף את זיתיבית השיטה, מלפפונים במלח וטחינה מלבנון.
ולסיום, אני לא יכולה שלא לציין את השוק של ימי שישי (כמעט כל השנה) ביוניון סקוור, שוק של האיכרים ממדינת ניו יורק, תוכלו למצוא יין טוב, גבינות, פירות וירקות עם טעם צבע וריח והמון אנשים שיודעים שאוכל זה דבר משמח, גם אם יש לך רק לחם שחור עשיר וחמאה צהבהבה.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת