יין הוא מושג, סמל, מטאפורה. כך גם חובבי היין
והמבינים בו. תוסיפו גבינות ורק הדגשתם את הנקודה.
תשאלו את עוזי לנדאו. וכך, לאחר שחג הפסח עבר
עלינו בשלום, גם יום העצמאות הלך חלף לו,
שוב צומחת ממעמקי תאוותי תחושת צמא מסוימת
המסתדרת היטב עם מסורת הגבינות והיין הנהוגה
בחג השבועות.
שלא תבינו לא נכון, אני אכן שייך לאלו הסולדים
מהתאמות יין לאוכל והמילה גיחוך מתארת נאמנה את
תחושתי כלפי כל אותם מגרגרי ויורקי המשקה הזה.
אך בכל זאת, לכל ה wanna be's, מגיש אני בחמלה
מדריך מקוצר ל"פלצנות" מתקדמת.
יין אדום
כוס רחבה וגבוהה. טמפרטורת החדר.
מאכלים שהולכים: בשר בקר, בשר ועוף ברטבים.
יין לבן
כוס גדולה אך מתעגלת ונסגרת בשפה.
להגיש צונן (כ- 12 מעלות).
מאכלים שהולכים: דגים, קינוחים, גבינות מלוחות,
ו"מסריחות", גבינות עזים וצאן
(ריזלינג וסוביניון בלאן),
מרק עוף, גבינות עזים וצאן בשלות,
גבינות קשות ומעושנות (שרדונה).
שמפניה
כוס צרה וארוכה. להגיש קר מאוד.
מאכלים שהולכים: דובדבנים. וג'קוזי.
ואישה יפה בביקיני. או בלי.
כתבות נוספות של דני קליין
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת