דקה אחרי שפסח נעלם וכיסינו התרוקנו מאגוזים וביתנו מוצף בהמון מצות ושאר דברים כשלפ"סים (כשרים לפסח), שבדרך כלל מוצאים את דרכם לפח אחרי חודשיים המתנה בארגז הלחם, ניתן לנצלם לשימוש יותר טוב.ראשית אפשר להשתמש במצות ה"בודדות" שנשארו לנו להכנת מצבריי, לביבות המצה הנהדרות (מרטיבים שברי מצה במים, סוחטים ומערבבים לתוכה ביצה ומטגנים), וכשנמאס כבר מהן, פשוט להעביר את המצות למעבד המזון, לטחון עד לקבלת אבק פירורי ודק ולאפסן בכלי אטום במקרר. וכך יש "פירורי מצה" לשניצלים, קציצות ושאר ירקות.בהצלחה עם החזרה לשגרה.
כתבות נוספות של אורן גירון
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת