"הקפצה" בווק או במחבת היא צורת בישול מהירה ונוחה. מגוון האפשרויות של המרכיבים מוגבל לרוב רק ע"י החומרים הזמינים בבית ובאמת שהכל הולך...
כדאי לזכור כמה טיפים קטנים כדי להתקרב למקפיצים מקצוענים:
לוודא שיש את כל המרכיבים לפני תחילת ההקפצה.
לוודא שכל המרכיבים חתוכים לפי ההוראות. (לא לנסות להכין את המרכיבים בזמן שמקפיצים.)
לחמם את הווק לפחות דקה לפני הוספת השמן אלא אם כן מדובר על מחבת טפלון, מה שעלול להזיק לציפוי.
להוסיף את השמן כך שהוא מקיף את דפנות הווק לפני שהוא מגיע לתחתית. כך אפשר גם לצפות את צידי הווק וגם לגרום לשמן להתחמם מהר יותר.
לפני שמוסיפים את שאר המרכיבים, כדאי להוסיף כמה חתיכות של שום וג'ינג'ר ולהקפיץ כמה דקות, מה שמוסיף המון טעם למנה.
אם יש במתכון בשר וירקות, כדאי להקפיץ את הבשר קודם, להניח אותו בצד ולהוסיף לירקות כשהם כמעט מוכנים.
כשמקפיצים חשוב להניע את המרכיבים בווק כל כמה שניות.
כשמקפיצים בשר, כדאי לחכות כמה שניות לפני הקפצתו כדי שישחים.
עם ירקות כדאי להתחיל להזיז אותם מיד.
כדאי מאד להגיש את המנה המוקפצת מיד עם הכנתה.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת