הטכניקה של אידוי מזון צורה מהירה ופשוטה להכנת מזון והיא מתאימה במיוחד כשרוצים לשמר את טעם המזון, צבעו ואת הערכים התזונתיים שלו. למעשה, ניתן לאדות כמעט הכל (אפילו לחם)אבל בעיקר נהוג לאדות ירקות ,דגים ואורז.לרוב משתמשים במים כנוזל לאידוי, אבל כדי לגוון ניתן להשתמש במרק כלשהו, בירה או יין. אפשר גם להוסיף למים עשבי תיבול שונים כדי להוסיף ארומה מיוחדת למזון.לאידוי ביתי כדאי להשתמש בסל אידוי או בשמו הבלתי רשמי "שושנת אידוי", כדי למנוע מהמזון לבוא במגע עם הנוזל. אפשרות נוספת שמגיעה מהמזרח הרחוק היא סלי הבמבוק המשמשים בעיקר להכנת דים סאם, אבל מתאימים לכל אידוי. ניתן להשתמש גם בסירי אידוי כגון סירי קוסקוס למיניהם והיום יש גם סירי אידוי חשמליים המאפשרים לאדות בכמה שכבות.לסיום, לזכור להיזהר.. אדים חמים יותר ממים רותחים ועלולים לגרום לכוויות.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת