נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הטכניקה של אידוי מזון צורה מהירה ופשוטה להכנת מזון והיא מתאימה במיוחד כשרוצים לשמר את טעם המזון, צבעו ואת הערכים התזונתיים שלו. למעשה, ניתן לאדות כמעט הכל (אפילו לחם)אבל בעיקר נהוג לאדות ירקות ,דגים ואורז.לרוב משתמשים במים כנוזל לאידוי, אבל כדי לגוון ניתן להשתמש במרק כלשהו, בירה או יין. אפשר גם להוסיף למים עשבי תיבול שונים כדי להוסיף ארומה מיוחדת למזון.לאידוי ביתי כדאי להשתמש בסל אידוי או בשמו הבלתי רשמי "שושנת אידוי", כדי למנוע מהמזון לבוא במגע עם הנוזל. אפשרות נוספת שמגיעה מהמזרח הרחוק היא סלי הבמבוק המשמשים בעיקר להכנת דים סאם, אבל מתאימים לכל אידוי. ניתן להשתמש גם בסירי אידוי כגון סירי קוסקוס למיניהם והיום יש גם סירי אידוי חשמליים המאפשרים לאדות בכמה שכבות.לסיום, לזכור להיזהר.. אדים חמים יותר ממים רותחים ועלולים לגרום לכוויות.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר