נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
רומן לסקר אני אוהב את פסח. בעיניי זה חג עם הרבה שמחה, האביביות שבו היא בהחלט סיבה לחגיגה גדולה. לפיכך, תמוה בעיניי החיבור הזה של פסח עם יין דווקא, כאשר אופק האפשרויות הינו רחב הרבה יותר – שמפניה, למשל. (למען הסר ספק – המדור בהחלט מודע לעובדה כי יש סיבות היסטוריות לקישור חג הפסח עם יין – 4 הכוסות והעובדה שבתקופת המקרא לא היו בארץ ענבי שרדונה, פינו נואר ופינו מנייה, מהם עושים שמפניה). אם כן – ההצעה שלי למשקה לפסח תהיה מבוססת על שמפניה. שש מנות שמפניה וקוביית סוכר המומסת באנגוסטורה היא כל הדרוש לקוקטייל החגיגי הזה. שהרי, מצד אחד - הקשר בין שמפניה לחגיגות ידוע מספיק, ומצד שני המתכון הפשוט שלעיל מוכיח שלא צריך להתחכם יותר מדי כדי להנות מהחגיגה באמת. לאחר הנחת קוביית הסוכר המומסת בכוס "פלוט" (כוס שמפניה, לאלה שלא זוכרים), מזיגה איטית של השמפניה והוספת זילוף קצרצר של מיץ לימון, המדור מפציר בקוראיו לזכור את חייו הארוכים של הקוקטייל המשובח הזה. למרות שקוקטיילים זכו לפופולריות רבה במהלך ההיסטוריה, קוקטייל השמפניה שרד את כל התהפוכות והקפריזות של דעת הקהל המתעתעת. האזכור הראשון של הקוקטייל הזה הופיע בשנת 1939 במדריך הקווקטיילים השלם שיצא באותה תקופה. בנוסף, ידוע לנו כי הוא נמנה על 10 הקוקטיילים הטובים ביותר ע"י המגזין "אסקוויר" במהדורה מיוחדת שהוקדשה לקוקטיילים, אשר יצאה בשנת 1934. יתרונו החשוב של קוקטייל השמפניה היא שהוא אינו מצריך התחייבות לרצינות, שלפעמים גובלת בנפיחות, של שמפניה אמיתית (שמפניה הנעשית רק מענבים מסוימים בחבל שמפאן, זוכרים?) במקום בקבוק בכארבע מאוד שקלים (לפחות), גם תחליפים זולים יותר יספקו משקה איכותי ומהנה. הקוקטייל הזה ידוע אף ביכולתו לקסום אף לשונאי שמפניה מושבעים. במרבית המקרים, השונאים הם אלו שנפלו קורבן לגזוז ממותק במחיר עשרים שקלים. שתי לגימות מקוקטייל השמפניה ישנו את דעתם בקלות. roman@rest.co.il
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר