תגידו את האמת. כשקראתם את הכותרת – איזו מדינה עלתה לכם בראש? סביר להניח שגרמניה, נכון? אולי אירלנד, אולי הולנד. משהו כזה. לאנשים רבים קשה להאמין, אבל הבירות הטובות ביותר בעולם מיוצרות בבלגיה. ארץ לא מעוררת עניין במיוחד, די סתמית כזאת, אבל כשזה מגיע לבירה – אוהו... (אגב, בלגיה היא גם ארץ השוקולד הטוב ביותר בעולם, אבל זה לא המקום).
הבירות הבלגיות נעשות במגוון שיטות – תסיסה תחתית, עילית ובישול (לאגר, סטאוט ואייל). בין המותגים הנפוצים בארץ אפשר למנות את "לף " (Leffe) הנחשבת למוכרת ביותר. הלף מגיעה בכמה צרות – בהירה, כהה ובכמה מקומות ראיתי גם לף וניל. לא לכל אחד, אבל שווה לנסות. בירת לף מיוצרת משנת 1240 וטעמה מתקתק ופירותי מאוד. דווקא הלף הכהה היא בעלת אחוז אלכוהול נמוך יותר, אך לטעמי היא גם הטעימה ביותר.
"הוגרדן" Hoegaarden)) היא רכש טרי יחסית. מדובר בבירה בהירה, קלילה וטעימה מאוד. משמעות השם בפלמית (החלק הצפוני-מזרחי של בלגיה) הוא "פירות אסורים". אחוז האלכוהול שלה אינו גבוה ואפשר לשתות ממנה כמויות לא מבוטלות מבלי שזה יעלה לראש – בדוק.
בירה בלגית נוספת ששווה לומר עליה מספר מילים היא הקוואק (Kwak). גם בפעם מדובר בבירה קיצית קלילה, עם ריח מתקתק וטעם מרענן. אולם, ייחודה הבולט של הקוואק, וזהו דבר נוסף המשותף לכל הבירות הבלגיות, הוא הכוס. לרוב המכריע של הבירות הבלגיות יש כוסות מקוריות (מילה קלה ל"משונות), כאשר הכוס של הקוואק מזכירה מתקן עינויים מימי הביניים. בפעם הבאה שתיכנסו לפאב, תוותרו על הקרלסברג או הגולדסטאר ותנסו בירה בלגית. תגלו שהבלגים החביבים אולי לא יודעים לשחק כדורגל, אבל בבירות הם מבינים היטב.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת