נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

יין המרלו, אשר הפך בשנים האחרונות ליקירם של חובבי היין מהווה ליווי מצוין לאוכל. איכויות הטעם שלו מזכירות מאוד את הקברנה סוביניון, אולם המרלו חסר את ה"כובד" והרצינות של הקברנה, מה שהופך אותו לשתי (שאפשר לשתות אותו. מה דעתכם על המילה?) יותר.

אבותיו הרוחניים של המרלו הם סן – אמיליון ופומרול (Pomerol). האזורים הללו נחשבים לאזורי הדגל של מחוז בורדו הנודע, מלבד מדוק וגרבה (מולדתם של הקברנה סוביניון). טעמו של המרלו הפומרולי מתוק ומלא יותר, בעיקר בשל העובדה שהמגדלים של האזור הזה מוסיפים מעט-מעט קברנה סוביניון. הסן-אמיליונים מעט נוקשים יותר ומכילים יותר טאנינים מאחיהם הפומרוליים.

כאשר מלווים את היינות הללו באוכל (ולא להפך) מתגלית תופעה מעניינת. היינות משתלבים טוב במיוחד עם מאכלים לא-מלוחים-מדי ואפילו אלה שחסר בהם מעט מלח. חסרונו של המלח מאזן את הטאנינים של היין, בעיקר בשל העובדה שמלח כמרכיב מהווה ניגוד לטעמו החריף מעט של הטאנין.

נסו את המרלו עם גבינות. טעמו ידגיש את טעם הגבינה. אבל לא כל גבינה, כמובן. כעקרון, היינות האדומים מקיימים יחסים די מורכבים עם גבינות – לפעמים זה מסתדר ולפעמים לא כל כך. גבינות רכות, גבינות כחולות וגבינות כבשים מקשיחות מאוד את טעמו של המרלו. המנעו מהן. לעומת זאת, גבינת צ'דר מעושנת תעשה יופי ליין, בעיקר ליין צעיר יחסית. טעמו ישתפר וייעשה חלק ומשיי יותר. גם גבינת ברי תסתדר טוב עם המרלו. אך הטובה מכולן היא גבינת החאודה ההולנדית (בארץ ובעצם גם בשאר העולם היא ידועה בתור גאודה. והכל בגלל המבטא ההולנדי הנוראי). נסו אותה עם יינות מרלו מבוגרים יותר ותחושו את הטעמים הנסתרים מציפים אתכם.

Bartender@rest.co.il

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
 חגיגת בשרים ים-תיכונית במסעדת שולחן דוד
כשמתחשק לכם אוכל אסיאתי אמיתי - סוהו ברשל"צ
לוצ'נה: מסע קולינרי  על הפארק
ג'וזפינה: טעם של איטליה בלב ירושלים
המסעדות הכי טובות לט"ו באב– על קולינריה יצרית
קאסה בלה: איטליה במרינה היפה של הרצליה
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר