נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
מזקל או מסקל הוא אחד מהמשקאות המפורסמים המיוצרים במקסיקו. את המשקה מייצרים ממיץ שנוצר כתוצאה מסחיטת צמח האגבה. השימוש בצמח האגבה מתחיל הרחק בעבר, כשבני האדם החלו לתרבת צמחים לטובתם. יש עדויות לכך שהצמח שימש לייצור סיבים וסיפק צורכי תזונה כבר לפני 9,000 שנה. אף אחד לא יודע מתי החלו האינדיאנים, תושבי המקום, לייצר לראשונה אלכוהול מפקעת האגבה. המשקה האלכוהולי , שהאינדיאנים ייצרו מהתססת המיץ של האגבה, נקרא "פולקה" (PULQUE) והיה הקוקטייל הפופולרי ביותר בטקסיהם. הפולקה היה משקה מותסס, לא מזוקק, בצבע לבן כחלב, והוא הופק מכמה סוגים של האגבה.ה" קונסיטדורס", הכובשים הספרדים, העניקו לצמח את השם "מאגי"maguey) ) בשנת 1519 תוך חיסול האימפריה האצטקית ושליטה האגדית מונטסומה.הכובשים הספרדים, שידעו דבר או שניים על אומנות הזיקוק החלו לזקק את הפולקה בתחילת שנות ה 20 של המאה ה 16, והפכו את המשקה המותסס למשקה שנקרא "מסקל". המסקל הוא שם כללי למשקאות המופקים ומזוקקים מצמח האגבה, עימם נמנים המשקה של ווחקה (מדינה בדרום מקסיקו) ומשקה הטקילה, המופק מאגבה כחולה. מרבית יצרני המסקל מוסיפים למשקאות המסקל (בעיקר לסוגים היוקרתיים) תולעת (gosano) מסוג מריפוסה, שגדלה כטפילה על צמח האגבה. וזה המקום לשבור מיתוס נושן: הטקילה, בניגוד למשקאות המסקל האחרים המיוצרים במקסיקו, לעולם לא מבוקבקת עם תולעת כיצד להגיש...את המסקל מגישים נקי עם תולעת אך במידה ורוצים לגוון ניתן להגיש בכוס היי בול עם קרח, מי טוניק או סודה ופלח לימון.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של דורין קופיט

המשקה של הפילים..
הסבא של הליקרים
משחקים בגוגואים
Das is ein unicum
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר