נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
מכל הליקרים בטעם שקדים "אמרטו" הוא המפורסם ביותר. בדרך כלל הם מגיעים בבקבוקים מלבניים, עם תווית בצורת מגילה עתיקה. טעם השקדים המתוק והדומיננטי במשקה אינו מתקבל מהשרייה או התססה של שקדים, אלא מגרעיני המשמשים (גוגואים) וטעמו מזכיר מרציפן.האגדה מספרת שהמתכון הסודי ניתן לצבעי איטלקי העונה לשם "ברנרדינו לואיני" במאה ה 16 מפונדקאי מהעיירה "סורונו" כתשלום עבור ציור קיר של מריה הקדושה יולדת את ישו. בין אם אגדה זו נכונה או לא המתכון הביתי נרקח כנראה ע"י גרעיני משמש בתוספת של תמצית שקדים, שהושרו בברנדי עשוי מענבים, בתום תהליך ההשריה ממתיקים את המשקה במי סוכר ומחזקים את הצבע, לצבע חום כהה.המותגים המפורסמים: אמרטו די סורונו ואמרטו די לורטו.קוקטיילים מפורסמים"גוד מאדר":45 מ"ל אמרטו45 מ"ל וודקה מערבבים את כל המרכיבים בשייקר ומוזגים לכוס אולדפאשן."גוד פאדר":45 מ"ל אמרטו45 מ"ל וויסקי מערבבים את כל המרכיבים בשייקר ומוזגים לכוס אולדפאשן.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של דורין קופיט

המשקה של הפילים..
Bottled in Mexico
הסבא של הליקרים
Das is ein unicum
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר