מיקי פרנקל אוכל הודי הוא אוכל צבעוני. ההודית בירמיהו היא מסעדה צבעונית, בעיקר בכתום וגווניו. גם האוכל וגם המסעדה. עסקית שכוללת מנה עיקרת, אורז, נאן, שתייה וסלט עולה שם שלושים ושנים שקלים, ואפשר להוסיף מנה ראשונה בחמישה עשר שקלים נוספים. החלטנו ללכת על המנות הראשונות ופתחנו במרק עגבניות עם אורז שהיה מיוחד ושונה ממרק העגבניות הסטנדרטי שאני מכיר. במקום להחליט ולבחור בין סמוסה ירקות וסמוסה בשר בדקנו את שניהם. סמוסה היא כיס בצק ממולא, משהו כמו בורקס מטוגן וממולא. הסמוסה בשר מולאה בבשר טחון עם אפונה, והצמחונית בכל מיני ירקות. בכל אופן המנה הראשונה המומלצת ביותר (לדעתי) היא הפקורה, רצועות בצל מצופות בקמח חומוס ומטוגנות. משהו שמזכיר לביבות בצל (?!). בכל אופן זה היה מוצלח מאוד ואפילו מצאנו הפתעה במנה: כנף עוף מטוגנת שלא היתה שייכת למנה אבל היתה הפתעה נעימה כמו למצוא קשיו בשקית של מאה גרם גרעיני חמניות. למנה עיקרית אכלנו קבב עוף וצ'יקן טיקה שהוא עוף כתום ומתובל. המנות באו בתוספת של אורז צבעוני, חלקו לבן חלקו כתום וחלקו צהוב, לפי התבלינים בהם הוא בושל. פטרוזיליה קצוצה הוסיפה צבע ירוק ממעל. תוספת נוספת (חרוז) הוא הנאן, האחות ההודית של הפיתה העיראקית. את הפיתה תבלנו בשלושת הרטבים שקיבלנו: כתום (עמבה הודית עם מנגו), ירוק (נענע ופטרוזילה) וחום (תמרהינדי). והיה גם סלט ירקות ישראלי עם טחינה. למרות שאינו בעסקית לא ויתרנו על הקינוח, גל'אב (כדורי גבינה בסירופ דבש), פאלודה (אטריות הודיות כתומות בשמנת וגלידה, מעין שילוב של מילקשייק וכנאפה), ומבחר תופינים (חמש עוגיות, אחת מזכירה לוקום, אחת מזכירה מרציפן, והשאר לא דומות לשום דבר שאני מכיר) היה מאוד מיוחד ומאוד כתום. ההודית של ירמיהו פתוח משתים עשרה בצהרים ועד חצות עסקית עד שעה שש, ירמיהו פינת בן יהודה, טלפון 6055377
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת