מיקי פרנקל למי שיש זמן, מקום בקיבה, חשק עז לבשר ונמצא בסביבות נמל תל אביב בצהרים, כדאי שידע על ההצעה העסקית בהיפופותם, שיושבת ברחוב ירמיהו לא רחוק מהנמל. ההצעה העסקית בהיפופותם היא כזאת: תבואו בימי השבוע בין שתים עשרה בצהרים לשבע בערב, ובמחיר המנה העיקרית תקבלו גם מנה ראשונה מבית האפשרויות הבאות: מרק היום (שככה בערב היה עולה בסביבות העשרים וחמישה שקלים), טרין כבד עוף, או את סלט הבית שהוא סלט חסה עם גבינת רוקפור מגורדת ברוטב ויניגרט, כל אחת מהאפשרויות האלה הן פתיחות קלות למדי שמתאימות לארוחת צהרים, וישאירו מקום לבשר, כי להיפופותם באים בגלל הבשר. לפעמים יש גם מנות ראשונות מיוחדות, כמו ביום שאני הגעתי ושם חיכתה לי קציצת סלרי חמצמצה, קלה ונעימה, שאני מאוד אשמח אם היא תוכנס לתפריט הקבוע. מי שרוצה להתפנק, ויש לו עוד יותר זמן ועוד יותר מקום בבטן, יכול ללכת על מנות ראשונות שאינן בעסקית כמו קרפצ'ו פילה בקר, פיסות דקות של פילה בקר שרוייות בשמן זית ובזוקי פרמזן, שום ועלי בזיליקום טריים, בשלושים ושמונה שקלים. אני העדפתי להפריד ולמשול, את הפרמזן אכלתי עם הבזיליקום ואת הקרפצ'ו אכלתי as is. מי שממש רוצה להתפנק ילך על פטה כבד האווז, המלווה בריבת בצל קלאסית. המנה היתה מצוינת, והאווז המפוטם שבטח סבל כל חייו, לא מת לשווא. אבל מי שבא להיפופותם בא בגלל הבשר. למשל עבור סטייק כבד האווז ברוטב מרנייה או ברוטב שמנת בתשעים שקלים, או עבור פילה יען ברוטב פלפל ובצל בשמונים שקלים. בשר של יען זה אחד הדברים הטובים שמשום מה כמעט ולא רואים אותם. מצד אחד טעם עשיר כמו של בקר, אבל יש לו רכות של בשר עוף (ונדמה לי שגם כמו העוף של מאמה, אין בו הרבה כולסטרול). אני הלכתי על שילוב: פילה רוסיני, שהוא גם וגם. גם סטייק פילה וגם כבד אווז. גם עם רוטב יין אדום וגם עולה מאה שקל, והכבד היה גם רך מבפנים וגם צרוב וכמעט פריך מבחוץ. ולסיום המלצה כדי להפוך כל ארוחה למושחתת: תזמינו שלושה קינוחים לשני אנשים, בעיקר אם הקינוחים הם לא חלק מהעסקית. אנחנו הלכנו על קרפ סוזט שהוא מין בלינצ'ס ברוטב תפוזים בשלושים שקלים, על קרם ברולה בעשרים וחמישה שקלים, ועל עוגת שוקולד חמה, מהסוג הזב שוקולד מותך. היפופותם, ירמיהו 12 תל אביב 03-5466348
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת