אדווה גן סתיו זה היה בוקר סגריר בבולגריה של שנות הארבעים של המאה. בשמיים שלט האפור, והרוח שרקה בחריצי התריסים. מטילדה העבירה מברשת בשערה ומיהרה למטבח לבדוק את התנור. הפינידו היה מוכן בדיוק כמו שיצחק בעלה אוהב. הגבינה הבולגרית בפנים היתה רכה והגבינה שפוזרה מעל היתה פריכה וזהובה. המטבח הוצף בריח מחמם של בצק ביתי שאך יצא מהתנור ומטילדה ערכה את השולחן.. שישים שנה אחר כך עופר ואלון, הנכדים של מטילדה, החליטו לעשות טוב לעולם והביאו אליו את המטבח של סבתא. הם יצרו מקום קטן וחמים בו אפשר לשבת גם בימים סגריריים, ממש כמו ההוא באלף תשע מאות וארבעים, ולהרגיש כמו בבית. כשאתה מגיע למטילדה, מקבלת את פניך על קיר החזית תמונה מיום נישואיהם של מטילדה ויצחק, שמיד לוקחת אותך אחורה, כמו במנהרת זמן, לימים אחרים. המרכיב השולט ב"מטילדה" הוא הגבינה הבולגרית, שבכל המנות היתה טובה מאד. טרייה, רכה ומלוחה בדיוק כמו שצריך. כדי להתחמם הזמנו מיד שוקו חם. אני הזמנתי את השוקו הרגיל, הישן והטוב ובן זוגי הזמין שוקו לבן, טעים, מחמם, מתקתק ומקורי. התחלנו עם כריך מוצלח מלחמנייה מרוקאית עם חצילים מטוגנים, גבינה בולגרית, בזיליקום, עגבנייה, שמן זית וחומץ בלסמי (עשרים ושישה שקלים) המשכנו עם סלט מטילדה, שנראה לכאורה כאילו אין לו מה לחדש, אבל לעיתים, דווקא במנות הפשוטות כאילו, אפשר לאבחן עד כמה בדיוק נותן המקום את הדגש הראוי לפרטים הקטנים. כך היה גם במטילדה. חסה ושאר ירקות, כשהם טריים להפליא, צבעוניים כמו שרק תנובה של ארץ הקודש יכולה, בשילוב של טונה, ביצה קשה, קרוטונים והבולגרית הזאת, שכבר הפלגתי בשבחה כמה שורות למעלה, טבלו ברוטב ויניגרט סמיך, מעקצץ והולם לגמרי. והיה טעים. (שלושים ושמונה ש"ח) המשכנו עם גולת הכותרת, הפינידו. התעקשתי במשך דקות ארוכות לדלות מעופר את פירוש השם "פינידו" ואפילו ביקשתי שיתקשר לשאול את אמא שלו, אבל קיבלתי את אותה התשובה: אין לזה פירוש וזה סתם "פינידו", ותפסיקי להתעסק בקטנות ותאכלי. זה לא השם שעושה אותו, זה הטעם. ואני בשלי. לא הבנתי איך לדבר כל כך טעים אין פירוש, אבל שתקתי והמשכתי לחסל את מה שנותר בצלחת. הפינידו הוא מאפה ביתי (וזה באמת ביתי, אין פה קיצורים) עשיר בגבינה בולגרית, רך מבפנים ופריך מבחוץ, ועושה טוב לנשמה כמו שרק משהו של סבתות יכול לעשות (שלושים ותשעה ש"ח). כדי לסיים עם משהו מתוק, הזמנו רולדת בצק פריך עם שוקולד נוטלה ואגוזים(שבעה ש"ח) ומוס קפוצ'ינו שחרג קצת מהאווירה המשפחתית, אבל התקבל בכל זאת בברכה (עשרים ושניים ש"ח). שווה לבוא למטילדה ולו רק בשביל ארוחות הבוקר שמוגשות לאורך כל היום. אחת המעניינות שבהן היא הטורקיה, שמורכבת מבורקס טורקי לבחירתך, ביצה קשה, סלט ירקות וכוס יוגורט בעשרים ושישה שקלים.. נכון שזה עושה חשק להתעורר? מטילדה בני אפרים 209 תל אביב א' עד ה' 8:00 עד 24:00 ו' 8:00 עד 01:00 שבת 17:00 עד 24:00 בקרוב יפתחו גם בשבת בבוקר.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת