אדווה גן סתיו חברים, אני רוצה להודיע לכם שהחיים יפים. ולא, אני לא שוכחת איך נראה העולם כרגע, אבל לפעמים אי אפשר שלא לקחת נשימה ארוכה, להישען אחורה, ולחייך. הרוח הייתה קרה וחודרת לצווארון, הגשם טפטף כאזהרה לבאות, ומשהו גרם לנו לעלות בגרם המדרגות, לפתוח את דלת העץ הגדולה, לשאוף לקרבנו את הניחוחות המשכרים ולדעת שהגענו למקום הנכון. "ספגטים" מקבלת אותך בחמימות גדולה, בשולחנות וכיסאות עץ ומלצריות חמודות שמזמינות אותך פנימה בחיוך. התפריט גדוש במנות שגורמות לך לרצות ולרצות, כך שלקח לנו הרבה זמן להחליט. בראשונות נפל הפור על פרומג'ו קאלדו (עשרים וחמישה שקלים) וברוסקיולה פטריות (עשרים וחמישה שקלים). הפרומג'ו היא גבינת עזים עטופה פירורי לחם וקצח, ומטוגנת בשמן עמוק. הגבינה נחה על רוטב פלפלים כתומים, ולצידה טפנאד ומעט רוקט. זו אחת המנות הטובות שטעמתי. השילובים היו מצוינים ואם לא היינו מתאפקים היינו מזמינים עוד כמה כאלו ושוכחים מהשאר. הברוסקיולה היא פרוסת לחם קלוי ועליה פטריות פורטובלו ושמפניון בשרניות שהוקפצו בשמן זית. בחרנו ללוות את המנות הללו בפוקאצ'ה חמה טובלת בשמן זית וחומץ בלסמי. (שנים עשר שקלים). לספגטים, נוסף להיותה רעיון טוב למפלט מהגשם, יש גם פינה חמה, עמוק בפנים. בקומת המרתף של המסעדה נמצא חדר פרטי המתאים לעשרים איש ומיועד לישיבות ואירועים. הנ"ל מאובזר במכשור טכנולוגי מתקדם, מעוצב בטעם טוב, מאופק, ומתאים לכל דבר שהייתם מעלים על דעתכם לעשות, לבד מייעודו המקורי (דהיינו חתימה על עסקאות בניחוח עסקי, או יומולדת לילדה) הברור ממילא. כלומר שאם חשקה נפשכם לאכול ספגטי ולראות טום וג'רי ב 34 אינץ', או אם היא חושקת בשתיית ברנדי חם לאור נרות עם אהוב ליבה מעבר לשולחן באורך 3 מטרים, תנו לה. הריח שנשאו עמן המנות העיקריות, העיר אותנו משרעפינו. מתוך 55 הרטבים המוצעים לספגטי בחרנו בשניים: הראשון היה פרוטו די מארה (ארבעים ותשעה שקלים), רוטב עגבניות עם פלפלים וכרישה שביניהם שחו שרימפסים, מולים וקלאמרי. הרוטב היה מעולה ופרמז'ן טרי שהובזק לתוכו, שיבח טעמו עוד יותר. הרוטב השני שנבחר היה גורגונזולה ספינצ'י (ארבעים שקלים), שזיהינו בו גבינת רוקפור, ריקוטה, תרד, שום, אגוז מוסקט ושמנת. מנה נוספת שדגמנו, נדלתה מהכותרת "המיוחדים" שבתפריט. ללמדכם שבספגטים אפשר להזמין ספגטי אבל לא רק. מזה זמן מה נוהג מקום להגיש מנות נוספות, שאינן על טהרת הספגטי, (פילה סלמון נורבגי, למשל) למי שרוצה גיוון וגם לטובת העובדים בסביבה שבאים כל יום לאכול ולא רוצים להתעלף מול המחשב אחרי מנה הגונה של ספגטי ברוטב עשיר. נעננו לאתגר ודגמנו כבד עוף ביין אדום מתקתק, עם בצל ופטריות על מצע מחית תפוחי אדמה. מעולה. את החגיגה הזו ליווינו בקיאנטי Ruffino בגוון אדום עז וטעם קליל ומדוייק ההולם ארוחה עשירה וכבדה. תחום היין מטופח בספגטים, כשהדגש הוסב באופן ברור על יין ישראלי איכותי. גילינו יינות כמו קסטל תשעים ושמונה של רמת רזיאל, או אלול 99 מהרי ירושלים. גם יינות מצוינים וגם משלנו. . לסיום טעמנו עוגת מרז'ולן, קרם קפה ושוקולד עם מרנג (עשרים ושישה שקלים). שהיתה לא רעה אבל הייתי ממליצה ללכת דווקא על הפונדאנט. מדובר בסופלה חם שמתוכו ניגר מפל שוקולד חום ולבן, ולצידו כדור גלידת וניל. (עשרים ושישה שקלים). העסקיות בספגטים מוגשות בימים א' עד ה' בשלוש ורסיות שונות: עסקית בשלושים שקלים בה אפשר לבחור מנת ספגטי ושתייה חמה / קרה או כוס יין הבית; עסקית בארבעים וחמישה שקלים בה כלולה בנוסף גם מנה ראשונה , וכן עסקית בשישים שקלים שכלולות בה מנה ראשונה, עיקרית וקינוח, כשלעיקרית ניתן לבחור גם מהמנות המיוחדות שבתפריט. לסיכום: אחרי שמגישים לך אוכל מצוין, יין טוב, שירות מקצועי, ואפילו מוצאים לך חניה (כן, יש להם Valet parking ) אין דבר נכון יותר לעשות חוץ מללכת הביתה, להתכרבל בשמיכה ולגרגר בהנאה. אז גירגרתי.. ספגטים, רח' יבנה 16 תל אביב. 6291721-03 עסקיות מוגשות בימים א' עד ה' מ 12:00 עד 16:30
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת