אורן ונילי גירון כשנסיעה לניו יורק בימים טרופים אלה, מעוררת סיוטים ופחדים, בריחה לקיוטו, בר מסעדה יפני, מעוררת געגועים לשם. נכנסנו לקיוטו בשעת צהרים תל אביבית סואנת, כשהיתרון היחסי של המקום על פני האחרים, הוא שירותי החנייה החוסכים את המאמץ הטורדני והמעייף של חיפוש אחרי משבצת מדרכה מיותמת. פתיחה טובה. בכדי להרגיע את מיצי הקיבה שלנו, הזמנו מנה עיקרית הנקראת בקיוטו "בנטו סט ספיישל" ומחירה שמונים ותשעה שקלים. הארוחה כוללת מרק מיסו לפתיחה, עשיר בטופו ואצות, מחמם וטעים. לאחר מכן מגיע מגש מחולק, או לאנצ' בוקס, כמו שהמלצרית החיננית היטיבה לתאר, הכולל מבחר עשיר ממנות הדגל של המקום: 5 יחידות של סשימי מעורב של טונה וסלמון; 6 יחידות של סושי רול מעורב עם סלמון ודניס; 4 יחידות של ניגירי שהתבסס על טונה, סלמון, דניס ובס, ירקות ושרימפס טמפורה, בליווי רוטב סויה וחומץ אורז, סלט נודלס קר עם פיסות עוף ורוטב בוטנים, ובמרכז המגש גבעת וואסאבי, להדגשת העקצוץ החריף והפיקנטי במנות. המגש היה גדוש בהחלט, והצבע וניחוח הדגה שעליו העידו על טריות הכבודה. אבל לא היה לנו די בזאת. רצינו לטעום דברים נוספים מתוך התפריט, ולו רק בשל חובת הדיווח (נו, נניח), והזמנו גם קונוס קליפורניה שהיה מצוין, והכיל שרימפס, סרטן וביצי שרימפס מגולגלים על אצת נורי פריכה וטעימה. העזנו לבקש(וגם קיבלנו) שני שיפודים מתוך המבחר העשיר הקיים, של פילה בקר ושל צדפות סקאלופס (או קוקי סאן ג'אק). שניהם נצרבו קלות על הגריל ותובלו ברוטב טריאקי. מנה נהדרת. כשכבר התפוצצה עלינו הבטן, ובצדק, הגיעו הקינוחים: זברה של שוקולדים ברוטב וניל, וסופלה שוקולד עם תוך נמס וחמים של תה ירוק. מפתיע וטעים. לסיום הוגש לשולחן תה ירוק בקנקן חרסינה יפני, ואנחנו בהינו בחוץ, ודמיינו שאנחנו עוד מעט ויוצאים לסיבוב בסנטרל פארק.. פרטים חיוניים: קיוטו מונטיפיורי 32 תל אביב טלפון: 5663103-03 ארוחה עסקית מוגשת בימים א'-ה' 12:00-16:00 ו' 13:00-17:00
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת