בת חן כהן דגים זו ארוחת הצהרים המושלמת, במיוחד כשצריך אחרי זה לחזור לעבודה. מרק פירות ים הוא אפילו בחירה טובה יותר כשמדובר במזג אוויר מעט חורפי. אבל מה עושים שיש גם וגם ? הגענו למסעדת פלמידה במתחם הבורסה ברמת גן שכיאה למתחמים שבהם מגלגלים כספים החלה גם היא להנביט בתי אוכל שלא נכנסים לקטגוריה של מזללות או משהו בפיתה וזזים. פלמידה מעוצבת כמו אקווריום עם ויטראז'ים של דגים מעופפים בצבעים של כחול וכדי לשחות עם הדגים כדאי להזמין מקום גם בצהרים כי שניה אחרי אחת כבר קשה למצוא שולחן. התפריט מציע למנה ראשונה מבחר סלטים בשיטת ממה שאהבת נביא עוד. טעמנו על קצה המזלג (כי רצינו להשאיר מקום לאוכל) סלט ירקות, ועגבניות, טחינה מצוינת, חומוס, איקרה עם בצל קצוץ, חצילים על האש וכאלה עם בצל מטוגן, סלט פלפלים, סלט גזר וסלט ירקות מבושל וחמוצי הבית שהיו מצוינים. הלחם הופך את מנת הפתיחה לארוחה ואם תרצו להסתפק בזה תשלמו שלושים שקלים. הספיישל של היום היה מרק פירות ים, מנה גדולה של מרק סמיך עם מולים שחורים, שרימפסים גדולים ושמנמנים, קלאמרי וחלקי סרטנים. שמחתי לגלות שמיד הוגשו לנו כלי העבודה המתאימים וקערה לקליפות וכן מטליות לחות שהגיעו מיד עם סיום פעולות הפירוק. חווית הקדירה תעלה לכם שלושים ושישה שקלים. אנחנו בחרנו להמשיך ולטעום את הדגה. התפריט נכתב על קיר המסעדה והמבחר גדול מאוד. הבחירה הייתה לפי המלצת המלצרים וגם בגלל השם והתבררה כנכונה. רומיאו ויוליה התגלו כפילטים של דג מוסר ממולאים בתערובת של שקדים ירקות ופטריות. החצי של יוליה היה עם רוטב שמנת עדין וזה של רומיאו ברוטב אדמדם של עגבניות בצל יין וחמאה. הקאט פיש (דג החתול), מנה חדשה, הגיע ברוטב סמיך של שמנת פטריות ובהילה של פסטו בשולי הצלחת, אשר יחד עם עיטורי הרוזמרין הפכו את המנה לחוויה של טעמים. שתי המנות היו גדולות ונדיבות והגיעו בלווית תפוחי אדמה אפויים בתנור עם רוזמרין. מחיר הארוחה נקבע לפי המנה העיקרית וזו נעה בין שבעים לתשעים שקלים. ליווינו את הארוחה ביין אדום שהוגש בגביעים גדולים שלא הפריעו ליין לנשום ולנו ליהנות מכך. לקינוחים לא הגענו, למרות שנראו מפתים, ואותם נשאיר לפעם הבאה. תהיה כזאת.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת