נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
אדווה גן סתיו בזהירות, כדי לא לגלוש לסנטימנטליות יתרה, אספר לכם איך הצליח רפי גואטה להחזיר אותי הביתה. אני, שטורנדו רוסיני או קיש לורן מעבירים בי צמרמורות עונג, הופתעתי לראות מה היו השפעותיו של מפרום טוב או חריימה קטיפתי אחרי שנים של חסך רציני. סבתא שלי, שדאגה במשך שנים למלא את סירי האלומיניום הישנים שלה בנפלאות מדיפי ניחוחות שמימיים, כבר לא מבשלת, כך שנותרנו כולנו ללא שום זכר או תחליף לתבשילים שלה. בלילה חם אחד גיליתי את לאה ורפי ממסעדת גואטה, שמצליחים להעניק בדיוק את מה שחסר,והכל במקצועיות ואהבה רבה התחלנו בצרצ'י, שהוא סלט דלעת מתובל בשום ופלפלצ'ומה (החריף הטריפולטאי חסר המתחרים), בלימון כבוש מעולה, במסייר, שהם חמוצי הבית, ובזיתים טובים. (כל אלה יעלו לכם שישה ש"ח לאדם). ההמשך, הטבעי כל כך, היה קוסקוס ומפרום (קציצת בשר רכה ועסיסית עטופה בפרוסות תפוח אדמה מטוגנות) שהיה ב ד י ו ק כמו שצריך (מה שגרם לבן זוגי להפטיר: אולי היא סוף סוף תפסיק להתערב איתי על מפרום כמו של סבתא שלה..) אח"כ הגיעו שתי צלחות נזיד מהבילות, טבחה בסלק וטבחה בלקרעה. אל תתנו לשמות התמוהים הנ"ל להסיט אתכם מהעיקר. מדובר במנות בשר נימוחות מלוות האחת בשעועית לבנה ברוטב עגבניות מדהים, והשניה, שזכתה לכינוי הטבחה (תבשיל) השחורה, מלווה בשעועית ועלי סלק. (המנות העיקריות נעות בין עשרים ושבעה לשלושים ושניים ש"ח מלבד מנת הקומפלט שכוללת גם מפרום וגם טבחה שתעלה ארבעים ושניים.) בלי שמץ של בושה הזמנו גם חריימה, שטבילת פיסת לחם שחור טרי ברוטב הסמיך שלו,יכולה ללא קושי לעמוד בשורה אחת עם טקסי דת קדושים ביותר. החריימה יהיה מדג נסיכה או בורי (אפשר גם לוקוס בהזמנה מראש) יעלה בין עשרים ושבעה לשלושים ש"ח סיום הארוחה שהיה התה הטריפוליטאי המסורתי (שי בלקאקויה) וספרה (עוגת הסולת המופלאה של ילדותי) היה מוצלח כתחילתה, במיוחד בשל העובדה שאל התה הצטרף גם רפי, בעל מסעדת גואטה, שבדרך דיבורו והאופן בו הוא מקבל את פני הסועדים לא משאיר מקום לספק: הוא ואופיו החם והלבבי מהווים חלק בלתי נפרד מהטעם תכונות אלו הוא ירש מאמו לאה שידיה עדיין שולטות במטבח. רפי סיפר לנו בחיוך על כל הגלגולים שעברה המסעדה עד שהגיעה למתכונתה הנוכחית (מדאנס בר ועד ביסטרו צרפתי), ואיך התחיל הגורל לחייך אליו רק כשהבין שסוד ההצלחה טמון לו מתחת לאף, במטבח של אמא. מחירי מסעדת גואטה אינם זקוקים לסיוע של ארוחה עסקית אך בכל זאת תוצע לכם שם כל מנה בשרית יחד עם קוסקוס או אורז ושתיה בשלושים וחמישה שקלים. גואטה שדרות ירושלים יפו 03-6813993 א' עד ה' 11:00 עד 23:00 יום ו' 10:00 עד 17:00 בשבת סגור.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר