נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
יפעת צימרמן ליאונרדו דה וינצ'י, הנחשב לאחד מגדולי אמני הרנסנס, יצר קומפוזיציה דרמטית ואף מהפכנית בתקופתו. יצירתו "הסעודה האחרונה" זכתה להכרה כלל עולמית כאחת מיצירות המופת הדגולות של אמנות הרנסנס האיטלקי, ואף נודעה כאחד הפלאים הגדולים של הגאוניות האנושית. בלה אלברט, אמנית, ציירת ובשלנית, נשבתה בקסמי היצירה, והעניקה את שמה למסעדה שהקימה במקום מושבה באמירים. לאמירים יצא כבר מזמן שם של מקום מאד מאד מיוחד. טלו קורטוב של תפאורה טבעונית, קמצוץ אווירה אמנותית, זיק של אור בעיניים, נוף משגע וארומה גלילית שעוטפת הכל, והרי לכם הנוסחה לאושר. עכשיו, בפרוץ עונת החגים והחופש מהעבודה, צצה ההזדמנות לכל אותם שוכני ת"א ופרוביניציותיה, דרי גוש דן ויושבי גושים אחרים, לטעום. לפחות לרגע. במקור פתחה "הסעודה האחרונה" את שעריה כגלריה לאמנות, בה הציגה בלה את עבודותיה. לא עבר זמן רב והאוכל והאמנות מצאו עצמם דרים בכפיפה אחת, תחת אותה קורת גג גלילית. בחצר טופחה גינת ירק ובה פרחי מאכל (כובע הנזיר, אמנון ותמר) ועשבי תיבול טריים (למעלה מ 40 סוגים שונים) המשמשים בהכנת המנה או בעיטור כלי ההגשה. "כל צלחת מעוצבת באופן אינטימי. צורה, צבע וקומפוזיציה", אמרה לי בלה, "יש בי התרגשות גדולה מכל צלחת שיוצאת. מדובר בחוויה אסתטית". כבר לפני ההגשה אפשר להבחין בייחודה של המסעדה: הריהוט כולל אוסף עתיק בן למעלה ממאה שנה של שולחנות, כסאות (כשכל שולחן ו/או כסא הוא אחר ומהווה פריט יחיד במינו) ואהילים יפהפיים. על הכתלים תלויות תמונות נוף וציורים פיגורטיביים של בלה, וברקע מתנגנת מוסיקה קלאסית רכה. הארוחה המוגשת מורכבת ממנות המתחלפות מדי יום (אין תפריט קבוע) ומהווה מעין ארוחת טעימות במחיר קבוע. הארוחה כוללת את לחם הבית, מוגש חם מהתנור ישירות לשולחן, שתייה טבעית, חמאה וזיתים מקומיים. למנה הראשונה יגיע בדרך כלל מרק הבית: מרק ג'ינג'ר עם שמנת, בזיליקום וסומסום קלוי. לאחר מכן מוגשים 6 סוגי סלטים. למשל: סלט שקדים בטעם כבד; סלט וולדורף עם מיונז, שמנת, אגוזים ואננס; סלט ירוק מתובל בשמן זית ושום, סלט חצילים קלויים בטחינה (מחצילים שנקלים על אש חיה ומקנים לו את טעמו המיוחד), סלט עגבניות וכוסברה וגם סלט תרד לא שגרתי עם מיץ תפוזים ובוטנים קלויים. אחרי הסלטים מוגשות המנות החמות. בראש השנה הוכנו סלסלות עלי פילו עם אספרגוס ירוק טרי, שמנת ועלי תרד ומנה נוספת הייתה פטריות עם אורז מלא וטרגון ברוטב ברנז (רוטב צרפתי עם שמנת, טרגון וחרדל). המנות משתנות, כאמור, ואפשר להיתקל במוסקה עם גבינת כבשים, קינמון ושמן זית; פטריות יער מוקצפות עם טופו על מצע חסה ואורוגולה ברוטב סיני; תפו"א ובטטות עם חמאה ועשבי תיבול אפויים ומנות אחרות. המנות האחרונות עשויות להיות קציפת שמנת עם גבינה בדבש תמרים, גלידת מנגו בשמנת או סלט פירות בליקר שקדים ולסיום יוגשו תה צמחים ולידו רולדת תמרים ואגוזים עם ג'ינג'ר וקליפות הדרים או עיגולי חמאה מבוטנים קלויים בציפוי דבש וקינמון. בלה מזהירה שלמסעדה צריך להגיע רעבים וסבלניים. הארוחה כאן היא בגדר בילוי שלם ועשויה לארוך גם שעתיים או שלוש שעות. מחיר הארוחה: 145 ש"ח לאדם (כולל הכל וכמה שרוצים מכל דבר) פתוח: ימי חמישי, שישי החל מ 18:00 ועד אחרון הסועדים יום שבת 13:30-16:00 בסוכות פתוח כל השבוע. מומלץ להזמין מקום מראש
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר