נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
מיקי פרנקל פירמידת הצרכים של מאסלו נותנת סדר בכל צרכיו של האדם. השלב הראשון הוא שלב הצרכים הפיזיים: רעב, צמא, ונוחות גופנית. רק אחרי שממלאים את הצרכים האלה, אפשר להתקדם במעלה הפירמידה לצרכים כמו ביטחון, בתחושות אהבה ושיכות, צורך בהערכה וכן הלאה, עד הגשמה עצמית. לפני כמה שעות מלאתי את הצרכים של שלב א' במסעדת דה-לוקה שבשדרות רוטשילד. שתיתי קייפיריניה לפתיחה (זו שממולי שתתה מרגריטה) ולפתיחת התאבון אכלתי סביצ'ה סלמון עם טעם מפתיע של ים, ואת הלחם-עם-ממרח-חצילים של היושבת ממולי כשאני משאיר לה את הלחם-עם-גבינת-צאן. אבל כוכב הערב היה הבשר. מזמן לא סיפקתי את הצרכים הקרניבוריים שלי בפילה כל כך רך כמו שאכלתי בדה-לוקה. בכלל שכחתי שבשר יכול להיות כזה. כתגובה ציונית הולמת אכלתי גם קצת מהמנה שלה: אנטריקוט ברוטב פלפל. היה טעים, אבל שלי יותר. להקלת מכאובי החיים שתינו יין אדום יבש מצוין של גראנד פאודה הספרדי. לסיום, ובלי להתבייש, הזמנו שלוש מנות אחרונות: טארט טאטן, טארט בננות עם קרמל (אני הכי אהבתי, מגיע עם קישוט יפה מסוכר) ועוגת גבינה קרה (היא הכי אהבה). חברה נעימה. שיחה מעניינת. יחס לבבי. כל אלה מעלים אותנו דרך דרגת הצורך לדעת ודרגת הצורך באסטטיקה, לקצה הפירמידה: הגשמה עצמית.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר