יפעת צימרמן חלומה של ליאורה יאירי היה לפתוח מסעדה המגישה מנות מוקפדות, עשויות חמרי גלם איכותיים, אבל גם כזו שניתן יהיה לאכול בה באווירה נינוחה ,משוחררת ונטולת פוזה, כלומר מסעדה שאפשר להגיע אליה בלי עניבה ולהרגיש עם זה יופי. וכך, עם המחשבה הזו בדיוק, קורטוב אמביציה והרבה כשרון, נולדה לפני שנתיים "קריולה", ביסטרו צרפתי עם נגיעות ים תיכוניות, הנשענות על שימוש רב בעשבי תיבול ושמן זית. התפריט עשיר ומציג בנינוחות מנות דוגמת אסקלופ בשר או סרטנים בסויה בצד רביולי עשבי תיבול או פטוצ'יני עגבניות. נדמה כי יש בכך משום הבטחה לקלוע למגוון רחב של טעמים וארועים, לאפשר לכם לבחור בין ארוחות קלות או ארוחות מפוארות, ולרצות את כל בני המשפחה שבאו לסעוד. העסקית של קריולה נקבעת על פי מחיר המנה העיקרית שבחרתם מתוך התפריט וכוללת מנה ראשונה, עיקרית, קינוח וקפה או תה לסיום. לראשונה שלוש אפשרויות לבחירה: מרק, המשתנה מדי יום ביומו (למשל: מרק קרם עגבניות, מרק גזר ובטטה…), סלט ירוק ברוטב ויניגרט, או, וכאן שימו לב בבקשה, סיגרים ממולאים בשינקן וגבינת צאן מתובלת, מוגשים ברוטב מיונית ועשבי תיבול. העיקרית יכולה להיות, למשל, מנת הסלמון ברוטב פלפלים, שום, לימון ויין לבן או טפאס ים המאפשר לנווט בין שרימפס ברוטב ים תיכוני, מולים ברוטב מרינרה וקלאמרי מטוגן, וליהנות מכמה עולמות בעת ובעונה אחת. אפשר גם לבחור בסטייק אנטריקוט ברוטב יין אדום (מוגש עם ירקות, שמנת ותפו"א אפויים), או להתפרע ולרתק את החיך במנה לא שגרתית דוגמת סלט כבד אווז ופירות העונה ברוטב ויניגרט מיונית קליל. לסיום מוגשות הפתעות מתוקות (גם כאן עומדות לרשותכם שלוש אפשרויות לבחירה): מרקיז שוקולד ברוטב וניל, כדור סורבה או פרפה פטל ברוטב פירות יער . העסקיות מוגשות בימים א-ו בין השעות 12:00-17:00 קריולה: שד' מוריה 117 חיפה טל': 04-8265827
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת